1996 yılında Derinya’daki sınırı delme girişimi sırasında ölen Tasos İsaak ve Solomos Solomu’yu anmak amacıyla dün Derinya Sınır Kapısı’nda yapılan eylemde Bazı rum gençler çirkin davranışlar sergiledi.


Bir grup fanatik Rum dün Derinya Sınır Kapısı’nda tarhirkkar eylemlerde bulundu.


Bazı Rumlar, KKTC sınırını gösteren levha üzerinde yer alan KKTC bayrağının üzerini Yunan bayrağı ile örtmeye çalıştı.


Motosikletli Rumların, 1996 yılında Derinya’daki sınır delme girişimi sırasında ölen Tasos İsaak ve Solomos Solomu’yu anmak amacıyla sınır kapılarında eylem yapmasının ardından, bir grup fanatik Rum da Derinya’daki Sınır kapısında KKTC bayraklı levhanın üstünü Yunanistan Bayrağı ile kapattı. 


Derinya’dan geçiş yapan bazı Kıbrıslı Türklerin fanatik Rumların yaptığı tahrikkar eylemi görmesi ve durumu polise bildirmesi sonucu eylemin fark edildiği öğrenildi. 

Olaya tanık olan bazı Kıbrıslı Türkler, Rum motosikletlilerin, adlarına anma töreni düzenledikleri İsak ve Solomu’nun 1996’daki sınır delme eylemleri sırasında KKTC bayrağına yönelik tahrikkar hareketleri nedeniyle hayatlarını kaybettiklerini hatırlatarak “Bu insanlar ders almıyorlar” yorumunda bulundular ve Rum yönetiminin tedbir almaması halinde 17 yıl önce yaşanan olayların benzerinin yaşanmasından endişe belirttiler.

Tasos İsac, 11 Ağustos 1996 yılında, Rum motosikletlilerin KKTC sınırını delme eylemi sırasında, sınırı korumak adına karşı eylem düzenleyen bir grup Türk genci tarafından dövülerek öldürülmüştü. Bu olayın 3 gün sonrasında ise Solomos Solomu, yine Rum motosikletlilerin KKTC sınırını delme girişimleri sırasında, bayrak direğine tırmanarak gönderdeki Türk bayrağını indirmeye teşebbüs edince Türk askerleri tarafından vurulmuştu.