Son günlerde kamuoyunda Alsancak’ta bulunan Mete Adanır Sahasının bir şirkete verilmek isteniyor şeklindeki haberlerin perde gerisi aralandı. Perde gerisinde CTP içinde ki başkanlık kavgalarının bir sonucu olarak ortaya çıktığı anlaşıldı….

Karaoğlanoğlu (Ayorgi) bölgesinde de yapılacak olan otelin, spor kulübü, futbol sahası ve balıkçı barınağının Kaya Holding’e devredilmesi ile ilgili, Kaya Holding Onursal Başkanı Burhanettin Kaya açıklamalarda bulunmuştu ve söz konusu Mete Adanır sahası ile hiçbir ilgilerinin olmadığını söylemişti.

Olayın perde gerisinde CTP içinde ki başkanlık yarışı kavgalarının olduğu ise çok geçmeden ortaya çıktı. Zira konu hakkındaki Turizm Bakanlığı önergesini götüren Bakan Faiz Sucuoğlu ilk kez konuştu.

Sucuoğlu “bize 17 Şubat 2016’da ilgili şirket bir dilekçe yaptı. Bizde bu dilekçeyi değerlendirdik. Bizden ilgili şirketin kiralamak istediği yere otopark ve yeşil alan yapmak üzere istemesi sonucunda bölgenin dokusu  da düşünerek onay verdik  ve Bakanlar Kurulunda diğer bakanlarla görüşülmesi için önerge yaptık. 3 Mart’ta yaptığımız önergeye o dönemin İçişleri Bakanı Asım Akansoy itiraz etti. Bizde konunun incelenmesi için önergemizi geri çektik. Kimseden gizli saklı bir işlem yapılmadı. Kaldı ki söylenildiği gibi futbol sahası ile ilgili hiçbir girişimde yapılmadı, böyle bir talepte olmadı”

Bakan Sucuoğlu’nun açıklamalarından sonra konunun perde gerisinde CTP içinde liderlik çekişmelerinin olduğu ortaya çıktı. Zira CTP-UBP Hükümetinin bozulmasının hemen ardından CTP’li Çalışma Bakanlığına usulsüz istihdam yapıldığı iddiaları gündeme gelmiş ve bu konuda Faiz Sucuoğlu açıklamalarda bulunmuştu.

Bakan Sucuoğlu’ndan ve UBP’den intikam alma nityeti güden ve parti içinde liderliğe oynayan eski İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy’un ilgili bakanlar kurulu önergesinin geri geçilmesinden sonra basına sızdırdığı iddia edildi.

Buna göre Asım Akansoy, hem Faiz Sucuoğlu’ndan intikamını alacak, hem de parti içinde genel başkanlık yarışında bir adım önde olacaktı. Ancak yalancının mumu yatsıya kadar yandı.

Zira ne ilgili şirket böyle bir talebi olduğunu söyledi nede dönemin Bakanı Sucuoğlu böyle bir isteğin geldiğini teyit etti.

Ekte Kaya Grubunun satın aldığı araziler ve kiralamak istediği arazilerin haritası ve ilgili Bakanlar Kurulu önergesi var. 

Geçen gün Karaoğlanoğlu köylülerinin eylem yapmasına neden olan alanlar projenin kapsamı alanı dışında bulunuyor.