ÖZÇELİK: “SALI GÜNÜNDEN İTİBAREN BORÇLU TÜKETİCİ, KAMU VE KURULUŞLARININ ELEKTRİK ENERJİLERİNİN KESİLMESİ İŞLEMİNE DEVAM EDİLECEK”

KKTC Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), kurumun düzlüğe çıkması için her ne gerekirse yapılacağını açıkladı.

İdari-Mali Müdür Muavini Mehmet Y. Özçelik, salı gününden itibaren gerek borçlu tüketicilerin gerekse Kamu ve kuruluşlarının elektrik enerjilerinin kesilmesi işlemine devam edileceğini duyurdu.

İdari-Mali Müdür Muavini Özçelik yaptığı yazılı açıklamada, bugün basın organlarında “Elektrik borçlarını ödemeyen abonelerin elektrik enerjilerinin kesilmesi işlemine müdahale edildi” şeklinde haberler yer aldığına dikkat çekerek,  “Yaklaşık 2 ay önce yeni oluşturulan Kıb-Tek Yönetim Kurulu ve idaresi, Kıb-Tek’in borçlarının yeniden yapılandırılması ve tahsilatların her kesimden hızlı bir şekilde yapılabilmesi için bir dizi önlemler ve kararlar almış olup bu önlem ve kararların uygulanmasını kararlılıkla bugüne kadar uygulamış ve uygulamaya devam etmektedir” dedi.

Özçelik, bu kararlar doğrultusunda ayrım gözetmeden gerek borçlu tüketicilerin gerekse Kamu Kuruluşlarının ve belediyelerin borçlarından dolayı elektrik enerjilerinin kesildiğini ve ödeme yapılmadan da elektrik enerjilerinin bağlanmadığını vurguladı.

Kendisinin dün bölge amirlerini arayarak, Perşembe ve Pazartesi günü elektrik kesme işlemlerinin durdurulmasını, ay sonu olması nedeniyle vatandaşların maaşlarını almadıkları ve bu sıcak havalarda elektrik enerjilerinin kesilerek mağdur olmamaları için 2 günlük elektrik kesmeme uygulaması yapılması talimatı verdiğini kaydeden Özçelik, “Cuma günleri Kıb-Tek zaten elektrik kesme işlemi yapmıyor” dedi.

Özçelik şöyle devam etti:

“Hal böyle iken Kıb-Tek Yönetimi ve İdaresinin El-Sen yönetimi ile olumlu bir diyalog içine girdiği bir dönemde sendika başkanının 'müdahale var' açıklaması ile böyle bir çıkış yapmasına gerek Yönetim gerekse İdare olarak bir anlam veremediğimizi ve bizleri başka düşüncelere ittiğini belirtmek isteriz. “