UBP Genel Başkan adayı Ahmet Kaşif, “ yegane amaçlarının Ulusal Birlik Partisi’ni ve ülkeyi daha iyi noktalara taşımak olduğunu” yineledi.

Ahmet Kaşif, “ ikinci turda kazanacağını idda eden ve yargı sürecinden yakınan Başbakan İrsen Küçük’e “o halde hemen ikinci tura gidilmesi” çağrısında bulundu.

Kaşif, “zaten halkın ,UBP’lilerin ve delegelerin hemen ikinci tur yapılması beklentisi içinde olduklarını belirtti ve bunun aksine ayak sürmenin ne ülkeye ne de partiye bir yarar sağlamayacağı” uyarısında bulundu.

Kaşif açıklamasında şunları kaydetti;

“ Lefkoşa Kaza Mahkemesi bizim başvurumuz üzerine bir ara emri vererek Sayın İrsen Küçük’ün genel başkan ilan edildiği Divan kararının uygulanmasının durdurulmasnı kararlaştırmış, Sayın Küçük’ün genel başkanlıktan kaynaklanan her hangi bir yetkiyi kullanmasını men etmiştir.

Mahkeme önümüzdeki süreçte, bizlerin ikinci tur seçim yapılması gerekirken Sayın İrsen Küçük’ün Genel Başkan ilan edilmesinin yanlış olduğuna ilişkin müracaatımızı değerlendirecektir.

Sürecin devam etmesi nedeniyle yargı konuları hakkında yorum yapmayacağım; Ancak bir kez daha yegane gayemizin ülkemize ve partimize hizmet olduğunu vurgulamakta fayda görüyorum.

Biz ilk günden beridir UBP’nin bozulan birlik-beraberliğini sağlamak, partimizde sevgiyi, saygıyı yeniden oluşturmak, ülkenin sıkıntılarının aşılması için doğruları yapmak adına yola çıktığımızı ifade ediyoruz.

Aynı yolda , kararlılılıkla, kırmadan, dökmeden yürümeye devam edeceğiz.


Halkımıza, tabanımıza,örgütlerimize, delegelerimize kulak verilerek daha fazla zaman kaybetmeden yarım kalan genel başkanlık yarışının ikinci tur oylama ile tamamlanması şarttır.UBP’lilerin istenci budur;Gezdiğimiz her yerde delegelerimiz, tabanımız bize bunu açıkça ifade etmektedir.Daha fazla ayak sürümek, engellemeye, zaman geçirmeye çalışmak ne partimize ne ülkemize bir yarar sağlamaz.

Sayın Küçük, hala bir birini tutmayan açıklamalar yaparak, yanlış icraatlarda bulunarak, gidişatı doğru tahlil edemeyerek ülkeye ve partimize zarar veriyor.

Biz yargıya başvurduk diye bizi eleştiren Sayın Küçük bir yandan istinafa başvuracağını belirtiyor diğer taraftan ise ikinci tura gidilirse kazanacağından emin olduğunu iddia ediyor.

Sayın Küçük’ün istinafa başvurma hakkı elbette vardır ve buna saygılıyız ;Ancak madem ki kendisi ikinci turda kazanacağından emindir ve ikinci turu düşünmeye başlamıştır o halde partimize ve ülkemize daha fazla zaman kaybettirmenin bir anlamı yoktur.

Hemen ikinci tura gidelim ve partimizi genel başkansız bırakmalayım.

Doğru olan budur. Umarız Sayın Küçük sağduyu ile hareket eder ve bir an önce gereğini yapar. “