İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ekonomisinin hareketlendirilmesi için ülkenin ucuzlaştırılması gerektiğini belirtti. İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Yiğitler, Erdemli, Dilekkaya ve Kırıkkale köylerini ziyaret ederek, bölge halkı ile güncel konuları konuştu.

“KKTC’NİN UCUZLATILMASI GEREK”


İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ekonomisinin hareketlendirilmesi için ülkenin ucuzlaştırılması gerektiğini belirtti.


İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Yiğitler, Erdemli, Dilekkaya ve Kırıkkale köylerini ziyaret ederek, bölge halkı ile güncel konuları konuştu.


Ziyaretlerde konuşan Talat, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun Kıbrıs sorununu çözmekle değil Ulusal Birlik Partisinin iç meseleleri ile uğraştığını savundu.


Ofisinden yapılan açıklamaya göre, iki yıllık görüşme döneminde herhangi bir ilerleme kat edilmediğini de kaydeden Talat “Masaya otursalar bile önemli olan sonuç almaktır” dedi.


Talat, Kıbrıs Rum Lider Nikos Anastasiades‘in iç sorunlarla uğraştığını ve çözüm konusundaki politikasının net olmadığını, Eroğlu’nun ise çözüm konusundaki tutumunun bilindiğini söyledi.


Kıbrıs sorununun bir dünya sorunu olduğunu, AB’nin de birinci derecedeki sorunlarından birisi olduğunu belirten Talat, Kıbrıs sorununun çözülmesi halinde iki tarafın da rahatlayacaklarını ve ekonomik sıkıntılarından kurtulacaklarını ifade etti.


EKONOMİ

Mehmet Ali Talat, “Ülke ekonomisinin canlanması için Kayıt dışı ekonomiye izin vermemeli, Güney Kıbrıs’a ve Türkiye’ye kaçan paranın önünü almalı, halkımızın harcamalarını ekonomimiz içerisinde tutmalıyız” dedi.


Talat, bunun için KKTC’nin ucuzlatılması gerektiğini belirtti.


TÜRKİYE’DEKİ OLAYLAR


Türkiye’deki olaylar konusunda da görüşü sorulan Talat, “Halka rağmen bir şey yapılamaz, hele polis zoruyla hiç... Umarım sağduyu hakim olur da toplumsal barış ve demokrasi yara almaz” dedi.