Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGF) arasında bilimsel ve eğitsel alanlarda; bilgi ve deneyim alışverişi ile ortak çalışmalar adına yapılan işbirliği protokolü, GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ve TGK Başkanı Nuri Kolaylı’nın gerçekleştirmiş olduğu online yayında imzalandı.

Akpınar anlaşma ile ilgili yaptığı açıklamada, GAÜ’nün yükseköğretimde bu yıl 35.kuruluş yıldönümünü kutladğını belirterek, bu anlaşmanın bu yıl imzalanmış olmasının kendileri için anlamının çok büyük olduğunu söyledi.

Akpınar açıklamasının devamında ise şunları elirtti;

“Hali hazırda konfederasyon üyelerimizin çocukları üniversitemizde ki diğer öğrenciler gibi aynı haklardan yararlanacaklardır. Anavatan Türkiye’den gelecek öğrencilerimizi KKTC’de ağırlayabilecek olmak, sizlerin ortaya koyacağı yönlendirme ile ve bu yönlendirmeler sonucu birçok disiplinle eğitim alacak öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Bu yıl Milli Eğitim Bakanlığımız ile birlikte “Öğrenci Dostu Ada” konsepti ve çalışma kapsamında böylesi güzel bir adımı sizlerle atmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı anlaşma ile ilgili yaptığı açıklamalarda; “Türkiye gazeteciler Konfederasyonu 81 ilde örgütlenen, her ilin gazeteciler cemiyetinin üye olduğu, yedi bölgede örgütlenmiş  bir oluşumdur. Bununla birlikte yakın zaman içerisinde, Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ve İnternet Gazetecileri Federasyonu’nu da bünyemize ekliyoruz.  Güzel geleceğe birçok gencimizin, gelecekle ilgili hayallerini ve o hayallerde yaşam bulacak vesilelere bugün imza atıyoruz. KKTC bizim için çok önemli. 20.000’e yakın üyemizin çocukları için büyük bir adım atıldı. Bizlere GAÜ olarak %80 oranında burs verme imkânı sağladınız. 2020-2021 akademik yılı içerisinde kayıt olacak çocuklarımızı 7 yıl boyunca kesintisiz %80 burs ile kabul etmeniz bizim için çok büyük bir avantaj. Türkiye’de ki vatandaşlar bu dönemde ekonomik anlamda zor bir zamandan geçiyor. Özellikle basın ve yerel basın bu dönemde çok yıprandı.  Basın kuruluşaları ekonomik girdi anlamında büyük düşüş yaşadı. Basın birçok problemle uğraşırken, böyle bir avantaj sağlanması basın çalışanları, aileleri ve onların üniversite adayı öğrencileri için büyük bir avantaj oldu” dedi.