GAÜ ile Lapta Belediyesi işbirliğinde düzenlenen yılın sanat olayı öncesi basın toplantısı düzenlendi:
GAÜ, Sanata büyük önem veriyor

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Ankara Devlet Opera ve Balesi, Girne Amerikan Üniversitesi Spektrum Uluslararası Kongre Merkezi Salonu’nda “Arda Boyları ve Akdeniz Esintisi” adlı gösterisi öncesinde basın toplantısı düzenlendi.

 

GAÜ Rektörü Sadık Ülker

20 yıl aradan sonra Kıbrıs’a ilk kez gelen Ankara Devlet Opera ve Balesi’ni ağırladıkları için büyük mutluluk duyduklarını belirten Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadık Ülker, “Sanata büyük önem veriyoruz” dedi.

Konuşmasına “Bugün sizlerle çok mutlu bir basın toplantısı yapıyoruz. Ankara Devlet Opera ve Balesi’ni Girne’de halkımızla buluşturacağız. 26 Haziran’da da Gazimağusa’da gerçekleşecek olan çok güzel bir etkinliğimiz var” diyerek başlayan Ülker, daha sonra şunları söyledi:

“Girne Amerikan Üniversitesi olarak tiyatroya, baleye, kısacası güzel sanatlara çok önem veriyoruz. Halkımızın bu konuda biraz aç olduğunu da görüyoruz. Bu sanat olayını halkımıza yaşatacak olan ekibimize de çok teşekkür ediyorum”

 

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy da “Böyle bir sanatsal aktiviteye ortak olmak belediyemiz açısından çok büyük önem taşımakta ve bizler için gurur verici bir olaydır. Bölgemizde bulunan halkımızın büyük ilgi göstereceğini düşünüyoruz. Bu nedenle GAÜ'ye teşekkür ediyoruz” dedi.

 

ADOB Yönetmeni Yener Turan’ın konuşması

Ankara Devlet Opera ve Balesi Modern Dans Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Yener Turan ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

Çok uzun zaman oldu, Kıbrıs’ı gerçekten çok özledik. GAÜ'nün bu bakış açısı gerçekten bizim için çok önemli. Biz bunun özlemini duyuyorduk. Bir girizgah yapmak gerekiyordu. Burada olmaktan gerçekten büyük mutluluk duyuyoruz. Biz normalde iki ayrı birim olarak katılıyoruz turnelere; modern dans topluluğu ve klasik bale topluluğu. İki birimin de aynı anda burada olması bizim için de çok önemli. Kıbrıs halkı gerçekten sanata çok düşkün ve sanata çok ilgili. Burada bir kez duyurulması seyirciler için yetiyor. Ben bu festivali bir başlangıç olarak görüyorum ve umarım bundan sonra daha sık gelir daha sık buluşuruz”

 

.