GAÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ DEKANLIĞI; “ELLERİMİZ VE GÖZLERİMİZ; ‘ARABAHMET’İN  ÇOCUKLARI’  ÜZERİNDE  OLMAYA DEVAM EDERKEN, BU YIL ETKİ ALANIMIZ ÜLKEMİZ GENELİNDE BÜYÜYECEK.”


GAÜ iletişim Fakültesi, “halkla ilişkiler kampanyaları, promosyon ve tanıtım” amaçlı ve pratik uygulamalı derslerinin;  en anlamlı örneklerinden birisini, sosyal yardımlaşma eylemleri üzerinden yürütüyor.


İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden,  Yrd. Doç. Dr. Feriha Dikmen Deliceırmak’ın bir yılı aşkın bir süredir, Lefkoşa Arabahmet Bölgesi’nde, ’Fakülte Öğrencileri’ ile birlikte sürdürdüğü, bölge çocuklarının bütünlüklü rehabilatasyonuna yönelik olan, "Hayat Çocuklar ile Renkli"  adlı sosyal sorumluluk projesi,  2016-2017 Akademik Yılı’nda da, ilgili derslere ve programa dahil olan yeni öğrenci grupları ile, etkin ve çapı büyütülmüş  bir şekilde sürdürülecek.


Aynı zamanda;  İletişim Fakültesi Dekan Vekili de olan Yrd. Doç. Dr. Feriha Dikmen, 2015-2016 Akademik Yılı’nda başlanan, "Hayat Çocuklar ile Renkli -Sosyal Sorumluluk Projesi”nin, bu yıl da, geçen akademik dönemin tamamlanmasının ardından kaldığı yerden,  ihtiyaç ve istekler göz önünde tutularak, yoluna devam edeceğini söyledi.


Üniversitelerin, ‘kalbinin en güçlü attığı’ yerlerinden birisinin,  iletişim fakülteleri olduğuna da vurgu yapan    Yrd. Doç. Dr. Deliceırmak;  özellikle halk ile içiçe, bu bilinç ve sosyal sorumluluğun anlamını ve önemini,  yeni öğrencilerine de  eğitim aldıkları dönem içerisinde kazandırılması gerektiğinin de altını çizdi.


Yrd. Doç. Dr. Ferha Dikmen Deliceırmak, aynı zamanda ‘etrafımızda’ yaşanan olumsuzluk veya yetersizliklere de sessiz kalmamak adına da, bu gücü, en doğru kullanacak ve yönetecek olanların eğitim kurumları olduğuna ilişkin inancına değinirken, geçtiğimiz yıl, Arabahmet Bölgesi’ndeki  ‘minik yüreklere’ eğitici ve öğretici bilgilerin başarı ile aktarılmasından duydukları  mutluluğu da ifade etti.


YRD. DOÇ. DR. DELİCEIRMAK: “BU YIL Kİ  TEMAMIZ,  ‘ÇOCUK VE SEVGİ’;  ÜNİVERSİTEMİZİN  AKADEMİK,  İDARİ TÜM KADROSU  VE  17.000 ÖĞRENCİSİ  İLE,  ÖNCÜ VE  BÜYÜK  GÜCÜNE ÇOK YAKIŞIYOR.”


Yrd. Doç. Dr. Deliceırmak, gerçekleştirmiş olduğu açıklamanın devamında ise;  “Bu yıl üniversitemizin temasının "Çocuk ve Sevgi" olması, bizleri ve fakültemi çok mutlu etti. Biz, aslında özellikle kurumumuzun,  kardeş üniversitesi olan  ‘Kıbrıs Amerikan Üniversitesi’nin,  böyle bir vizyonu edinmiş olması üzerine,  öğrencilerimiz ile harekete geçmiştik.  Ancak, şimdi;  gerek üniversitemiz bünyesinde, gerekse de, uluslararası anlamda gerçekleşecek çocuk temalı tüm etkinliklerde, öğrencilerimiz ile birlikte, boyut olarak büyümüş, öncü bir görev daha  üstlenmiş olacağız. Bundan duyduğum memnuniyeti  dile getirmek isterim. 32’inci yılı ile, Ada'nın en köklü kurumlarından olan Girne Amerikan Üniversitesi,  bugün 17.000'i  aşan öğrencisi ile, sadece Girne de değil tüm Kıbrıs'ta ciddi bir güçtür. Bu sebeple de,  bu yıl çok daha etkin,  daha da
farkındalık yaratan , bu farkındalık ile ismi, amacı tanıdık olan bu güzel projenin, herkes tarafından daha önemsenerek,  daha geniş kitlelere ulaşmasını da amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin de yaşadıkları yer ile ilgili sorunları görüp, bu amaç uğruna göstermiş oldukları çaba ve gayreti de unutmak mümkün değil.  Uygulamalı projeler içeren dersin , en önemli yanı;  evrensel  iletişimin uygun modelleri  ile çocukların yüzünü güldürebilmektir . Çocuk ve Sevgi teması, Üniversitemiz’in akademik, idari tüm kadrosu ve 17.000 öğrencisinin öncü gücüne çok yakışacaktır.” şeklindeki  değerlendirmelerde bulundu.