Demokrasi ve Güven Partisi (DGP) Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu, Ada TV’de dün akşam katıldığı Günlük Programında, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na yönelik sert eleştirilerde bulundu. 


Tahsin Ertuğruloğlu, Ulusal Birlik Patisi’ne (UBP) zarar vermekle suçladığı DervişEroğlu'nun, ‘partiyi babasının çiftliği’ olarak gördüğünü ve UBP’de tek söz sahibi olmak istediğini iddia etti. 


Eroğlu’nun, kurultay sürecinde birçok bakan, milletvekili, ilçe başkanı ve delegeyi Saray’a çağırarak kendilerine telkinde bulunduğunu ileri süren Ertuğruloğlu, Cumhurbaşkanının, bir önceki kurultayda ‘Ahmet Kaşif adam değildir’ diyerek İrsen Küçük’ü desteklediğini ifade etti.


UBP’nin 21 Ekim’deki kurultayında, Cumhurbaşkanı’nın bu sefer İrsen Küçük’e cephe aldığını veAhmet Kaşif’e destek belirttiğini belirten Eruğruloğlu, Derviş Eroğlu’nu kasaba politikacılığı ile suçladı. 


Başbakan İrsen Küçük ile UBP’ye geri dönüşü konusunda sadece bir kez konuştuğunu söyleyen Ertuğruloğlu, kurultaydan sonra UBP'ye dönebileceği mesajı verdi.



Star Kıbrıs Gazetesi