Eroğlu yeni krize mi oynuyor?

2013 Haziran’ında istifalar marifetiyle tek başına UBP iktidarına son veren 3. Cumhurbaşkanı Dr.Derviş Eroğlu’nun, kurdurduğu CTP-DP-TDP Hükümetinin bir benzeri senaryoyu devreye sokmaya çalıştığı iddia ediliyor.

Eroğlu’nun “haşarı çocuğu” diye nitelendirilen en sadık milletvekili olan Lefkoşa Bağımsız Milletvekili Hasan Taçoy aracılığıyla hükümetin özellikle UBP kanadına karşı almış olduğu tavırlarla hükümete yönelik operasyonu başlattığı iddia ediliyor. Özgür Volkan istihabarat servisitarafından elde edilen bilgilere göre Eroğlu kanadının özellikle son dönemde K.T.Kooperatif Merkez Bankasında yaşattıkları Yönetim Kurulu Başkanlığı krizi senaryoyu doğrular nitelikte. Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından yönetim kurulu başkanlığına atanması düşünülen deneyimli bürokrat ve K.T.Kooperatif Merkez Bankasında Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Sinan Candar’a karşı Eroğlu cephesi ısrarla Çiftçiler Birliği Başkanı Hüseyin Çavuş Kelle’nin atanmasınıtalep ediyor.

3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’na yakınlığı ve sadakatiyle bilinen Hüseyin Çavuş Kelle konusunda ısrarlı davranan Bağımsız Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy ise geçtiğimiz günlerde sosyal medyada Hükümetin üniversiteler politikasını eleştirmesinden sonra katıldığı bir TV programında da Hükümetin özellikle UBP kanadıtarafından yapılan icraatları, altını çizerek eleştirmesi oluşan çatlağı gözler önüne seriyor.

Özgür Volkan’ın bir süre önce gündeme taşıdığı “HANEDAN” manşetli haberlerde 3. Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun 2018 yılında yapılacak seçimlerde dengeleri değiştirecek operasyonlara hazırlık yaptığı ve bu bağlamda Demokrat Parti kanadından da cidditavizler elde ettiği yazılmıştı.

Haberlerde sözü edilenlerden Eroğlu’na yakın isimlerin bürokratik görevlere getirileceği ve buna mukabil yapılan mutabakat gereği yine aynı yakınlıktaki isimlerin başta Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy ve Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz’ün Demokrat Parti listelerinden aday olacakları iddiaları adım adım gerçekleşiyor.
DP HÜKÜMET UBP MUHALEFET OLMALI Özgür Volkana konuşan siyasi kaynaklar planlanan operasyonun başarıya ulaşabilmesi için UBP’nin muhalefette DP’nin ise iktidarda olduğu bir seçim hükümetiyle seçime gitmesinin şart olduğunu ve bu bağlamda Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy’un kaosa oynayacak kişi olarak hükümeti eleştirmeye başlamasının da bunun fitili olduğunu belirttiler.