Değirmenlik’in Başpınar bölgesinde dün sabahın erken saatlerinde yangın çıktı. Asırlık zeytin ağaçlarını kül eden yangın, bölgede büyük korku yarattı. Vatandaşlar, yangını bir süreden beridir bölgede maske takarak pencerelerden evleri dikizleyen meçhul şahısın çıkardığını iddia etti. 
Bölge halkı tarafından “maskeli sapık” diye anılan kişinin büyük huzursuzluk yarattığını söyleyen vatandaşlar, meçhul kişinin, kendisini bulmak için sokaklara dökülen gençlerden intikam alıp, uyarı yapmak için yangın çıkardığını söyledi. Başpınar mahallesi halkı  “Huzurumuz kalmadı, kapı pencere açamaz olduk, polis bu sapığı yakalasın” dedi.

 

“Yangını, evleri röntgenleyen şahıs çıkardı!”

 

İtfaiye ekipleri, Orman Dairesi elemanları, Değirmenlik Belediyesi çalışanları ve vatandaşların canla başla müdahalede ettiği yangın,  evlere sıçramadan kontrol altına alındı.
Yangın, dün sabah saat 03. 15’te Değirmenlik’in Başpınar bölgesinde bulunan arazinin, kimliği meçhul kişi ya da kişiler tarafından kundaklaması sonucu çıktı.  20 dönün kuru ot, 10 adet asırlık zeytin ağacı kül oldu, çok sayıda çeşitli ağaç kısmen yandı. Vatandaşlar yangını halk arasında “röntgenci” ve “maskeli sapık” diye anılan meçhul bir kişinin çıkardığını iddia etti. KIBRIS’a konuşan Hamza Çam ve Orhan Koloğlu isimli iki genç, uzun zamandır bölgede kimliği belirsiz bir kişinin gecenin ilerleyen saatlerinde evlere giderek pencerelerden insanları seyrettiğini söyledi. Önceki gecede komşularının evini gizlice izleyen “maskeli sapık”ın fark edildiğini dile getiren Çam, mahalle gençleri olarak dün gece meçhul kişinin gelmesini beklediklerini ifade etti. 
Akşam saat 20.00’den sabah saat 02.30’ a kadar söz konusu şahsı aradıklarını ifade eden Hamza Çam,  herhangi bir iz bulamadıklarını dile getirdi. 
Evleri röntgenleyen kişi nedeniyle bölgede huzurun kalmadığını söyleyen Hamza Çam, olayla ilgili polise bilgi verdiklerini dile getirdi. Meçhul kişiyi uzun süre aramalarının ardından evlerine döndüklerini ve yaklaşık 15 dakika sonra yangının başladığını anlatan Çam, “maskeli sapık”ın kendisini arayan gençlerden intikam almak, onları uyarmak amacıyla yangın çıkardığına inandıklarını söyledi. 

  

“Bölge halkı huzursuz”   


İddialarla ilgili KIBRIS’a konuşan Başpınar mahallesi muhtarı Ahmet Kalkan, söz konusu olayın uzun süredir bölgede konuşulduğunu söyledi. Kalkan, bazı köylülerin söz konusu maskeli kişiyi evlerini dikizlerken gördüklerini ifade etti. Konuyla ilgili şikâyetlerini polise yaptıklarını dile getiren Kalkan, “Bölge halkı huzursuz. Bir an önce bu şahsın yakalanmasını istiyoruz” dedi.Başpınar mahallesi halkının gündeminin maskeli meçhul kişi olduğunu belirten Ahmet Kalkan, “Yangından çok maskeli meçhul kişi konuşuluyor. Vatandaşlar yangını onun çıkardığına inanıyor. Zor bir durum, umarım yakalanır ve bu sorundan kurtuluruz” diye konuştu.