Lefkoşa Kaymakamı Kemal Deniz Dana’dan şok açıklama geldi. Belediye çalışanlarının bugün Kaymakamlık önünde gerçekleştirdikleri eylem sonrasında konuşan Dana, bugün LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları ile görüşeceklerini ve LTB’deki sorunlara bir çözüm bulamaması halinde kalktan aldığını halka iade etmesini isteyecğini kaydetti.

ÇALIŞANLAR SABIRLI OLSUN

LTB çalışanlarının bugün kayamakamlık önünde gerçekleştirdiakleri eyleme değinen Kemal Deniz Dana,  gerçekleştirilen eylemin ve eylem sırasında yapılan açıklamaları doğru bulmadığını, Lefkoşa Kaymakamlığı’nın en asli görevlerinin Lefkoşa halkının huzurlu ve sağlıklı bir ortamda yaşamasını sağlamak olduğunu belirterek, bundan sonra da gerken neyse onu yapmaya devam edeceklerini söyledi.

EYLEMLER YANLIŞ YÖNLERE KAYIYOR

Lefkoşa Türk Belediyesi çalışanlarının yanlış eylemler içinde bulunduklarını dile getiren Kaymakam Kemal Deniz Dana, “Böyle bir ortamda çalışanların böyle bir eylemde bulunmaması gerekir” şeklinde konuşarak, Kaymakamlık olarak belediye çalışanlarının haklarını almaları için de mücadele verdiklerini belirtti.

HALK CEZALANDIRILMAMALI

Çalışanların bu şekilde davranarak halkı cezalndırmaktan başka birşey yapmadığını dile getiren Dana, eylemlerin yanlış olduğunu ve amacına hizmet etmediğini ifade ederek, kaymakamlık olarak halkın sağlığı ve huzuru için gereken ne ise onu yapmaya devam edeceklerini söyledi.

ÇALIŞANLAR 2-3 GÜN DAHA SABRETSİN

Kemal Deniz Dana, Belediye Emekçileri Sendikası ve çalışanların 2-3 gün daha sabırlı olmasını kaydederek, sorunun çözümü için ellerinden geleni yaptıklarını ve bugün gün içinde LTB Başkanı Cemal Bulutoğlularıyla görüşeceklerini, LTB’de yaşanan sıkıntılara bir çözüm bulamayacaksa halktan aldığını halka iade etmesini talep edeceklerini kaydetti.  Dana, Bulutoğluları’nı birkaç gün içinde çözüm bulamaması halinde bizzat istifaya davet edeceğini dile getirdi.