İskele dün öğleden sonra çok sevdikleri kasapları Özgür Plaka’nın ölüm haberiyle sarsıldı. İçine düştüğü ekonomik bunalımdan çıkış yolunu bulamayan ve borçlarını ödeyemeyen 37 yaşındaki Özgür Plaka, kendisinden beklenilmeyen bir hareketle dün canına kıydı.
İki çocuğunu ve gözü yaşlı eşini hem derin acılar içinde hem de ödenmemiş borçlarla baş başa bırakan Plaka’nın canına kıydığını duyan İskeleliler “Özgür bunu yapmamalıydı” dediler. KIBRIS'ın  elde edilen bilgilere göre, borçlarını ödemekte güçlük çeken Özgür Plaka, dün saat 15.30 sıralarında eşine ve kaynı Mustafa Tosunoğlu’na cep telefonuyla mesaj atarak canına kıyacağını bildirdi. Hemen eniştesini aramaya başlayan Mustafa Tosunoğlu, İskele’nin kuzeyindeki Sivri Tepeler ve Yuvarlak Tepe olarak bilinen bölgedeki bir okaliptüs ağacına asılı vaziyette Özgür Plaka’nın cansız bedenini buldu. Hemen İskele Sağlık Ocağı’ndan yardım isteyen Tosunoğlu aynı zamanda polise de haber verdi. Olay yerine ulaşan sağlık görevlileri Plaka’nın hayatını kaybettiğini belirledi ve otopsi için cansız bedenini hastaneye kaldırırken, İskele Polis Müdürü Gökay Karagil ve ekibi de olay yerinde gerekli incelemeleri yaptıktan sonra, soruşturma başlattı.


İskeleliler şokta!


Herkes tarafından çok sevilen ve sayılan bir kişi olarak tanımlanan kasap Özgür Plaka’nın yaşamına son verdiği haberi İskele ve bölge halkında büyük şok yarattı.
İskeleliler, Özgür Plaka’nın canına kıymasına bir türlü anlam veremediklerini belirterek, “O’nun yaşamına son vermesi borçlarını ortadan kaldırmıyor. Borç olduğu yerde duruyor ama artık çocukları babasız kaldı. Eşi, şimdi kocasının ölümüne mi yansın, çocuklarının babasız kaldığına mı yansın, yoksa ödenmesi gereken borçları mı düşünsün? Özgür bunu yapmamalıydı” diye konuştular. İskeleliler, maddi sıkıntıya giren Özgür Plaka’nın İngiltere’ye gittiğini ve 15-20 gün önce KKTC’ye döndüğünü anlattılar.
Özgür Plaka’nın babasının da yaklaşık 6 yıl önce bir apartman boşluğundan atlayarak canına kıydığını anımsatan İskeleliler, “O’nun bu şekilde hayatına son vermesi ve çocuklarını babasız bırakmasına bir anlam veremiyoruz. O, bunu yapacak biri değildi” sözleriyle duygularını dile getirdiler.