Başbakanlık Müsteşarı Hüda Aksoy kendisine yöneltilen suçlamalara dayanamayarak Pazartesi gün isitfa dilekçesini Başbakana sunup görevden azledilmesini talep etmeye hazırlanıyor.

 

Her kötü işin sorumluluğu ona yüklendi

Başbakanlığa yakın çevrelerden elde edilen bilgilere göre Hüda Aksoy'un son 5 gündür morali oldukça bozuktu. Aksoy’un en yakın çalışma arkadaşlarına bu işi bırakıp gidiyorum, her kötü işin sorumlusu ben ilan ediliyorum artık buna daha fazla dayanamayacağım şeklinde ifadeler kullandığı öğrenildi.

Bazı kaynaklara göre ise Hüda Aksoy'un istifası bizzat başbakan tarafından istendi. Ancak olay yumuşak bir geçişle istifaya yönlendirildi. Hangisinin gerçek sebep olduğu henüz netlik kazanmasa da Aksoy'un görevi bırakacağım yönündeki kendi sözleri geçerliliğini koruyor.

Bilindiği gibi yıllardır Başbakana en yakın çalışma arkadaşı olan Aksoy ayni zamanda Başbakanlıkta  başarısızlıkla suçlanan başbakanlık ekibinin de başında bulunuyordu.

Herkes Hüda Aksoy'un almış olduğu tüm kararlardan Başbakanın haberinin olduğunu bilmesine karşın tüm kötü işlerde hep günah keçisi ilan edilmişti. 

Özellikle kurultayda alınan başarısızlığın Hüda Aksoy'a fatura edilmeye çalışılması ve bu konuda başbakanın en yakın aile çevresi de dahil olmak üzere bazı Küçük'e yakın bakan ve ilçe başkanlarının kellesini istemesi Hüda Aksoy'u istifanın eşiğine getirmiş olabilir diyenlerin sayısı oldukça fazla.


Hüda Aksoy'un istifa edeceğim yönündeki sözleri Başbakanlıkta bir yaprak dökümü mü başlıyor sorularını da gündeme getirdi. Dün Lefkoşa İlçe toplantısında Başbakana en yakın örgütlerin bile mahkeme kararı beklemeye gerek yok hemen ikinci tura gidilmelidir şeklindeki sözleri Küçük kanadında adeta yaprak dökümü yaşanıyor benzetmesinin yapılmasına neden oldu. 

Pazartesi istifasını verip vermeyeceği merak konusu

Gün boyu buluşup konuştuğu hemen hemen herekes ben bu işi bırakıyorum şeklinde konuşmalar yapan Aksoy'un Pazartesi Başbakanlığa giderek istifasını verip vermeyeceği ise Pazartesi günün en çok merak edilen konusu haline gelecek...

 

KAYNAK : VOLKAN GAZETESİ