Başbakan Ersin Tatar, Berat Kandili nendeiyle mesaj yayınladı.

Başbakan Tatar "Berat kavramının anlamına da uygun olarak, yaşadığımız bütün zorluk ve sıkıntıları aşarak hepsinin üstesinden geleceğimize, İslam dünyası ve insanlık ailesi olarak en yakın zamanda sağlıklı günlere erişeceğimize yürekten inanıyorum" dedi. 

Tatar şu mesajı paylaştı:

“İslam alemi için özel bir gece olan, mübarek Ramazan Ayı’nı müjdeleyen Berat Kandilini  bu gece idrak ediyoruz.  COVID-19  nedeniyle insanlık olarak olağandışı sıkıntılı günlerden geçtiğimiz bu zaman diliminde, Berat kavramının anlamına da uygun olarak, yaşadığımız bütün zorluk ve sıkıntıları aşarak hepsinin üstesinden geleceğimize, İslam dünyası ve insanlık ailesi olarak en yakın zamanda sağlıklı günlere erişeceğimize yürekten inanıyorum. 

Berat Kandili vesilesiyle,  insanlık olarak aylardır yaşadığımız acı tecrübelerden ders çıkartarak, geçmişten daha güzel, daha yaşanılası bir gelecek inşa etmek için ihtiyacımız olan değer ve hasletlerimize sahip çıkacağımız ve yenilerini ekleyeceğimiz bir uyanışın kararlı başlangıcı olmasını umut ve temenni ederim. 

Hayırlara vesile olması dileğiyle tüm halkımızın ve İslam Aleminin Beraat Kandilini içtenlikle kutlarım.”