KIBRIS MANŞET-ÖZEL

KIBRIS MANŞET’e konuşan Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu Haziran ayında toplam 550 Milyon TL gelir elde ettiklerini bunun bakanlık çalışanları ile duyarlı iş insanları ve esnafın başarısı olduğunu söyledi.

Daha önceki dönemlerdoe genelde aylık 600 Milyon TL civarında para toplandığını belirten Bakan Amcaoğlu, böyle bir dönemde 550 Milyon TL gibi bir rakamı beklemediklerini ancak bakanlık çalışanlarının bunda büyük katkısı olduğunu belirtirken kendilerine ziyaret gerçekleştirip tek tek teşekkür edeceğini ifade etti.

Amcaoğlu bazı sendikalara da eleştirilerde bulunarak ülkeye hem pandemi hastanesi isteyip aynı anda ek mesailerinin ödenmesinde ısrar etmelerini samimi bulmadığını, eğer toplum kalkınacaksa bunun birlikte özveride bulunarak başarılacağına olan inancını kaydetti.

Bakan Amcaoğlu, GAÜ’den 18 Milyon TL karşılığında alınan yarım hastane inşaatının da önümüzdeki hafta elden teklif alma yöntemiyle ihaleye çıkılacağını hastanenin tahminen yıl sonuna bitirilmesinin beklendiğini sözlerine ekledi. Hastanenin hangi amaçla kullanılacağına da Sağlık Bakanlığı’nın karar vereceğini ilave etti.