Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, İstanbul’da düzenlenen “3. Ekonomi Zirvesi”ne katıldı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, ev sahipliğini İstanbul’un yaptığı “Ekonomi Zirvesi”, Ceylan Intercontinental Otel’de yer alıyor. Dün başlayan ve bugün tamamlanacak zirvede, finans, borsa, bankacılık ve yatırım konularında farklı alt başlıkları içeren paneller gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın da katıldığı zirvede, HSBC Üst Yöneticisi (CEO) Brian Robertson, Nasdaq OMX Group Başkan Yardımcısı Sandy M. Frucher, Lübnan Merkez Bankası Müdür Yardımcısı Muhammed Baasiri gibi isimler de yer aldı.

“Hassas bir dünyada finans-riskler ve fırsatlar” ana temasıyla gerçekleşen zirvede, Bakan Atun, konuk  heyetler ile çeşitli temaslar yapma fırsatı buldu.

Bakan Atun’un zirvenin sonunda kapanış konuşması yapması ve Türkiye Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile ikili bir görüşme gerçekleştirmesi bekleniyor.

Atun’a İstanbul temaslarında Özel Kalem Müdürü Koralp Şerifoğlu ve İstanbul Başkonsolosluğu’ndan Muavin Konsolos Aslı Erkmen eşlik ediyor.