AMERİKAN KOLEJİ’NDEN ŞEHİTLERİ ANMA HAFTASINDA ANLAMLI ETKİNLİK

Girne Amerikan Üniveristesi (GAÜ) Okullar Grubu bünyesinde eğitim veren Amerikan Koleji öğrencileri tarafından 21-25 Aralık Şehitleri Anma Haftasında etkinlik düzenlendi.

GAÜ Uluslararası Kongre Merkezi Spectrum Hall’de gerçekleşen törene Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı ve Okullar Grubu Başkanı Cemile Esenyel, GAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Karakartal, Kıbrıs TMT Derneği Girne Merkez Şube Başkanı Metin Fahrioğlu yanı sıra okul müdürleri, öğrenci ve aileler katılım gösterdi.

Gerçekleşen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından okul korosu tarafından Mücaitler Marşı ve Kıbrıs Türküsü seslendirildi. Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın ‘Kim Demiş’ şiirinin okunmasının ardından , 11. Sınıf öğrencileri İstiklal Marşı’nı şiirleştirilerek okudu.

Okul müdürü Aysu Balkanların yaptığı açılış konuşmasının ardından günün anlam ve önemini Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hüseyin Onan belirterek, geçmiş yıllarda yaşanan zorluklara değindi.

Kıbrıs TMT Derneği Girne Merkez Şube Başkanı Metin Fahrioğlu yaptığı konuşmada, Kıbrıs’ı fetheden ve bu toprakları vatan yapmasını bilen atalarımızı, adsız kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi anmaktan gurur duyduğunu, acı ve karanlığın yıl dönümü bile olsa Kıbrıs Türkü’nün mutluluğa eriştiğini belirtti.

Gece Kıbrıs’ta ki ilk Türk Hava Harp Sehidi olan Yüzbaşı Cengiz Topel’in günümüze ulaşan hastanedeki son sözlerini, Cengiz Topel’in Son Sözleri başlığı altında Son ay Kuyucuoğullarının seslendirilmesiyle sonlandı.

Programa katılan konuşmacılara Amerikan Kolej Müdürü Aysu Balkanlar çicek vererek teşekkürlerini sundu.