YORGANCIOĞLU: “SOMA’DAKİ KAZA KIBRIS TÜRK HALKINI ÜZÜNTÜYE BOĞDU... BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ”

“ABD BAŞKAN YARDIMCISI’NIN ZİYARETİNİN, BÜTÜNLÜKLÜ ÇÖZÜME KATKI YAPMASINI ARZU EDİYORUZ”

 Bakanlar Kurulu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu başkanlığında saat 11.00’de toplandı.

Yorgancıoğlu toplantı öncesinde basına yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Manisa iline bağlı Soma ilçesinde meydana gelen ve 200’ü aşkın işçinin ölmesine neden olan maden kazasının, Kıbrıs Türk halkını da üzüntüye boğduğunu belirterek, “Hükümet olarak, Türkiye Hükümeti’ne başsağlığı, ölenlere Tanrı’dan rahmet ve yakınlarına da sabırlar diliyoruz” dedi.

Halen madende, kurtarılmayı bekleyen insanların da bir an önce kurtarılması temennisinde bulunan Yorgancıoğlu, çok uzun yıllardan beri ilk kez bu kadar çok insanın öldüğü bir kaza yaşandığına dikkat çekti.

“ABD BAŞKAN YARDIMCISI’NIN ZİYARETİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, açıklamasında, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın gelecek hafta içinde adaya yapacağı ziyarete de değinerek, 50 yılı aşkın bir süredir ilk kez bir ABD Başkan Yardımcısı’nın Kıbrıs’ı ziyaret edecek olmasını önemsediklerini belirtti.
 
ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın ziyaretinin, çözüm sürecinde bütünlüklü çözüme katkı yapmasını arzu ettiklerini ifade eden Başbakan, şöyle konuştu:

“Görüşme sürecinde yaşanan bazı tıkanıklıklar vardır. Bunların aşılması adına, ülkemize yapacağı ziyaretin katkı koymasını temenni ediyoruz. Çünkü artık, Kıbrıs sorununun bütünlüklü bir çözüme ulaşma zamanının geldiğine inanıyoruz.”