5 günde ikinci soygun

Erdinç Kuyumculuk'tan sonra Lefkoşa Muhtar Yusuf Galeria'da faaliyet gösteren Assos Altınbaş Kuyumculuk da dün sabahınn erken saatlerinde maskeli 2 kişi tarafından soyuldu. Kuyumcu dükkanından 900 bin TL  değerinde pırlanta ve altın çalındı.

Alarm 40 dakika sonra çaldı...

Lefkoşa'da Muhtar Yusuf Galeria'da faaliyet gösteren Assos Altınbaş Kuyumculuk'un vitrin camını sert bir cisimle kıran yüzleri maskeli iki kişi 900 bin TL değerindeki pırlanta ve altın takıları çaldı.

İş merkezinin iç kısmına bakn vitrin camını saat 03:40'ta kırarak içeri giren soyguncular, 04:20'ye kadar dükkanın içinde toplayabildikleri her şeyi yanlarına aldı.

Yaklaşık 40 dakika içeride kalan soyguncular ancal alarm çaldıktan sonra oradan ayrıldı.

Aynı yöntem kullanıldı...

Assos Altınbaş Kuyumculuk'a giren soyguncular beş gün önce Metropol Yolu'ndaki Erdinç Kuyumculuk'ta gerçekleşen soygunla aynı yöntemi kullandı.

Erdinç Kuyumculuk'un vitrin camını balyozla kıran 3 kişi 3 dakika içerisinde 300 bin TL'lik altın çalmıştı.

Birçok dükkanın bulunduğu iş merkezinde soyguncuların bu kadar rahat hareket edebilmesi akıllara ''güvenlik görevlisi yok muydu?'' alarm neden geç devreye girdi?'' gibi sorular getirdi.

Öğmen olay yerinde

Lefkoşa Polis Müdürlüğü ekipleri, soyulan işyerinin içerisinde ve çevresinde incelemeler yaparak, soygunculara ulaşacak emare toplarken, Lefkoşa Polis Müdürü Yüksel Öğmen de olay yerine giderek bilgi aldı, ekibinin çalışmalarını yönetti.


Yürüyerek uzaklaştılar

Dükkan içerisindeki güvenlik kameralarına yansıyan görüntülere göre, camı kırıp içeri giren soyguncular alarm çalıncaya kadar 40 dakika boyunca, rahatça hareket ediyor ve camlı tezgâhlarda sergilenen takıları ellerindeki torbalara boşaltıyor. Soyguncular, alarm çaldıktan sonra ise, aynı rahatlık içerisinde yürüyerek işyerinden ayrılıyor.

Polis şimdi, diğer işyerlerinin güvenlik görüntülerinden soyguncuların araç kullanıp kullanmadıklarını belirlemeye çalışıyor.

Kıbrıs