Kanlı Danıştay saldırısından bir gün önce keşifteki Alparslan Arslan'ın görüntülerinin bulunduğu hard disk OYAK Güvenlik çalışanı Barış Demirtaş'ın evinden çıktı.

Demirtaş işten kovulurken, şirket yöneticisi Orhan Çoban ise Demirtaş'ı "Arızalara uzaktan müdahale etmek için evine götürdü" diye savundu.

Ergenekon soruşturmasıyla birleştirilen Danıştay saldırısıyla ilgili ilginç detaylar ortaya çıktı. Arslan'ın saldırı öncesi keşif yaptığı 16.05.2006 tarihinde bozuk iddiasıyla söken Barış Demirtaş'ın olay sonrası kovulduğu ortaya çıktı.

İsrail'li firmanın sisteme girmesini sağlayan Demirtaş'ın evinde şirkete ait yedek server bulundu. Saldırı sonrası şirket içi yapılan araştırma sonra bu olayla karşılaşılması sonucu Demirtaş'ın işine son verildiği öğrenildi. Yavuz Selim Kavaklıoğlu'nun durumdan Orhan Çoban'ın haberi olduğunu belirtmesi üzerine Çoban'ın ifadesinde şirkette meydana gelen sık arızalara uzaktan müdahale edebilmesi için böyle bir uygulamanın yapıldığını söylediği öğrenildi. Saldırı sonrası yapılan incelemelerde OYAK Elektrik Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu'nun para karşılığı bir işadamı için bir bayanın evinden gizli görüntü aldığı ortaya çıktı.

Danıştay operasyonu çerçevesinde kamera kayıtlarının silinmesine yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan OYAK Elektrik Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu hakkında ilginç bir ayrıntı ortaya çıktı.

Kavaklıoğlu hakkında yapılan incelemelerde para karşılığı bir işadamı için bir bayanın evinde gizli görüntü aldığı belirlendi. Teknik tabibe de yansıyan olayda Kavaklıoğlu'nun iş adamı Sabri Ç.'nin tanıdığı Pırıl K.'nın evine yerleştirdiği cihazla görüntü aldığı ve bunun karşılığında 2 bin 500 dolar aldığı öğrenildi.

'Ben yanarsam herkesi yakarım'

Danıştay binasındaki güvenlik kamerasını emirle söken teknisyen Serkan A., kurumdan yapılan 'sus' baskılarına bu sözlerle karşılık verdi. Saldırıdan bir gün önce güvenlik kamerasını söken teknisyen Serkan A'nın çevresine 'Ben yanarsam onları da yakarım" dediği öğrenildi. Danıştay'ın güvenlik sistemini kuran OYAK Güvenlik Firması'nın saldırıdan sonra belli aralıklarla dışarıya bilgi sızdırılmaması için kurum içinde 'kimse konuşmasın' toplantıları yaptığı öğrenildi.