Ekmeğini Rum’dan yiyorsun, onlar arasında yaşıyorsun, onların davasına hizmet ediyorsun; Türkiye’yi şikâyetin şaşırtmıyor!

30 yıldır Güney’de yaşayan, Rum yönetiminden ekmek yiyen, Türkiye ve KKTC düşmanı bir militan olan Niyazi Kızılyürek, tarihi boyunca ENOSİS için mücadele eden AKEL’in AP milletvekilidir…

20 bin civarında Rum’un oyu ile seçilen ve AP’de Rum halkını temsil eden 6 milletvekilinden biridir…

Zaten “seçilirsem, bana oy verenleri temsil edeceğim” demişti…

Kıbrıs Türk halkının ayrı tarihi ve egemen kimliğini, Rumlar gibi reddetmektedir.

Bizden “Kıbrıs Türk halkı” olarak değil, AKEL ağzıyla “Kıbrıslıtürk” olarak söz ederek, “Türk” kimliğimizi inkar etmektedir…

Ayrı, egemen-eşit bir halk olduğumuzu, self-determinasyon hakkımızı ve ayrı devlet kurma hakkımızı reddetmekte, KKTC’yi, Rumlar gibi “sahte ve gayrimeşru” olarak nitelemektedir…

Ona göre Kıbrıs’ta tek meşru devlet, yüzde yüz Rumlardan oluşan Güney’deki Rum devletidir…

Bu nedenledir ki o devleti tanımakta, AP’de diğer 5 Rum milletvekili ile birlikte Rum devletini ve Rum Halkını temsil etmektedir…

Ancak, aynı zamanda, CB Akıncı’nın da akıl hocası, gayrı resmi danışmanı ve tercümanıdır da!!!

TÜRKİYE’Yİ TEHDİT
İşte, bu Rum devleti milletvekili son açıklamasında, “Kıbrıslıtürklerin varlığına bir saygısızlık vardır. Sayın Akıncı’ya yapılan hakaretlerden ötürü Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin özür dilemesi lazım. Türkiye’nin Kıbrıs’ın kuzeyinde yaptıklarına seyirci kalmayacağım, Avrupa Birliği’ne taşıyacağım.”

Breh, breh, breh…

Analar ne aslanlar doğuruyor gördünüz mü?

Türkiye’yi AB’ye şikâyet edecekmiş!

Türkiye bu tehditten çok korkmuştur herhalde!

Tüm Türk düşmanları Türkiye’yi şikâyet ediyor zaten…

Büyük Ermenistan rüyası görenler, eli kanlı Siyonistler, 200 yıldır MEGALİ İDEA, ENOSİS, PONTUS hayali gören Rum-Yunan ikilisi, Hitler artığı Almanlar, Cezayir’de, Ruanda’da, Kongo’da soykırım suçu işleyen Fransızlar, 15 milyon Kızılderili’yi, milyonlarca Iraklıyı, Suriyeliyi, Libyalıyı, Afgan’ı katleden ABD emperyalizmi, eli kanlı İngiliz sömürgecileri, Kıbrıs’ın FONLANAN kırmaları ve linobambagileri hep Türkiye’yi şikâyet ediyor, aman sen eksik kalma sakın!

CESURSAN RUM’U ŞİKÂYET ETSENE
Türkiye’yi “saygı göstermemekle” suçlamadan önce, sen Kıbrıs Türk Halkına saygıyı öğren!..

O kadar cesursan, önce, Türk kimliğimize saygı duy! Türk halkından, Rum ağzı ile uyduruk “kıbrıslıtürkler” diye söz etmekten vazgeç!

O kadar cesursan, önce, partin AKEL’in 1966’da oy birliğiyle aldığı ve Rum meclisinin 1967’de AKEL’in de desteğiyle, oybirliğiyle onayladığı ENOSİS kararlarını şikayet et, İPTALİNİ talep et!

O kadar cesursan, önce, temsilcisi olduğun Rum yönetiminin ve AB’nin HALKIMIZA uyguladığı utanç verici, insanlık dışı ambargoyu şikâyet et!

O kadar cesursan, önce AKRİTAS ve İFESTOS soykırım planlarını yapanları, hayata geçirenleri, Ayvasıl, Atlılar, Muratağa, Sandallar, Taşkent, Alemünyo ve Baf’ta uygulanan toplu soykırımları gerçekleştirenleri şikâyet et, tutuklanmalarını ve yargılanmalarını sağla!

O kadar cesursan, önce, işgal edilip yağmalanan 103 köyümüz, göçe zorlanan 50 bin insanımız, katledilen ve yaralanan binlerce insanımız için tazminat haklarımızı savun!

Ne ki cesur değilsin!…

Bunların tekini bile yapamazsın!

Ekmeğini Rum’dan yiyorsun, onlar arasında yaşıyorsun, onların davasına hizmet ediyorsun; Türkiye’yi şikâyetin şaşırtmıyor!