TÜRKİYE DE 5. PARTİ YOLDA

Gectigimiz yıl MHP lideri Devlet Bahçeli, 20 Ekim tarihinde gazetecilerle yaptığı bir söyleşi de Meclis içerisinde 5. partinin kurulabilecegini söylemiş ve kafalarda soru işaretleri bırakmıştı. Öyle ya, daha seçim olmadan Meclis içerisinde yapılacak değişikliklerle bir başka partinin kurulabilecegini söylemek ciddi bir kehanetdi.


Sayın Bahçeli o sözlerine açıklık getirirken ; " Siyasetin tıkanması halinde, tıkanıklığı açmak ve normalleşme için böyle bir partiye ihtiyaç duyulacaktir" demişti.


Herkes onun bu sözlerinden AK Parti'den bir grubun ayrılıp partilesecegi anlamını çıkarmıştı.


Zaman içerisinde meydana gelen gelişmeler Devlet Bahceliyi haklı çıkardı. Demokrasilerin vaz geçilmez şartı olan muhalefet, bir türlü görevini yapamıyor bu muhalefet boşluğu siyaseti geriyor, halkı caresizlige itiyor. Muhalefet, "Kutsal Salı günü" grup toplantılarında bağırıp çağırarak güya muhalefet yaptığını zannediyor.


Bu muhalefet boslugu yakin bir zamanda dolacak gibi görünüyor. Türkiye'de yıl sonuna doğru yeni bir Parti kuruluyor.


Ne var ki bu Parti, sadece AK Parti'den kopacak Milletvekilleri ile değil MHP den de kopacak milletvekilleri ile birlikte kurulacak ve Meclis'te güçlü bir grup sahibi olacak.


Konuyu biraz açmama izin verin.


Bilindigi gibi AK Parti de her geçen gün kırgınların sayısı artıyor. Sayın Erdoğan'ın yola çıkarken birlikte hareket ettiği ekipten, hemen hemen hiç kimse şu anda onun yanında değil.


Albullatif Şener, Abdullah Gül ve Bülent Arınç Erdogan'la birlikte AK Parti'yi kuran 4 lü saçayagi idiler. Şu anda bu isimlerin hiç birisi onun yanında değil. Bunlara şimdi bir de Ahmet Davutoğlu eklendi. Ahmet Davutoğlu Başbakanlık görevinden azledilirken hakkında hazırlanan "Palikan Dosyasi" ni elbette içine sindirmiş olamaz. Ayrılırken her ne kadar Sayın Erdoğan'a ve AK Parti'ye bağlılığını açıklasa da görevi fiilen bıraktıktan sonra, Konya'da yaptığı gövde gösterisi ile "Karaman'ın koyunu. Sonra çıkar oyunu" sözünü hatırlattı bir çok kişiye.


AK Parti içindeki muhalifler sadece bu isimler değil elbette. Geçmiş dönemde Partinin guclu isimleri Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin vs. gibi 3 döneme takılıp bu dönem seçilmeyen bir çok eski Milletvekili, her platformda Sayın Erdoğan'ı eleştiriyor ve Abdullah Gül'ün başını çekeceği Parti'yi bekliyorlar.


Abdullah Gül ve ekibinin ise, MHP deki gelismeleri takip ettigi biliniyor.


MHP de Devlet Bahçeli, koltuğu bırakmamak uğruna kendisini seçen Delegenin yarısından fazlasını "Paralel" olmakla suçluyor ve ölene kadar koltukta kalmanın hesaplarını yapıyor. Bahçeli, en kısa zamanda partisindeki muhalifleri disiplin kuruluna vererek partiden atma niyetinde olduğunu saklamiyor.


Işte bu durumda özellikle Meral Akşener, Ümit Özdağ ve Sinan Ogan gibi isimlerin MHP den koparacaklari ciddi bir güçle, Abdullah Gül'ün AK Parti'den koparacagi ciddi bir güç bir araya gelir ve "Demokratik Turkiye" temelinde bir parti kurarlarsa ki şu anda bunun hazırlıkları yapılıyor, Türkiye'de bütün taşlar yerinden oynar.


Turkiyenin gelmis gecmis en zeki siyasetcilerinden biri olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tehlikeyi oturdugu yerden izleyecegini düşünmek saflık olur. Bana göre Sayın Erdoğan bu tehlikeye karşı süratle "Erken Secim" kozunu kullanacaktır. Baskın bir erken seçimde ise MHP ve HDP nin baraj altında kalması kaçınılmaz gözüküyor.


Basın bir seçimde, bu iki Parti'nin şu andaki toplam 120 olan Milletvekilinin oldukça büyük bir kısmı şüphesiz AK Parti'ye gidecektir. Boylece gerekli cogunlugu elde eden AK parti, Türkiye'de sistem değişikliğine gidecek ve Sayın Erdoğan'ı Başkanlığa taşıyacaktır. O tarihten sonra kurulacak yeni bir partinin ise hic bir kiymeti harbiyesi olmayacaktir.


Türkiye'de çok büyük bir satranç oynanıyor. Bu oyunda kimin eli kimin cebinde, kim kime hizmet ediyor, anlamak çok zor. Benim anladigim tek şey; Sayın Bahçeli bu konuda Erdogan' a sınırsız bir destek veriyor.


Her türlü antidemokratik yolları deneyerek , kurultaydan kaçan, muhaliflerini ihrac ederek onlarin MHP yi bolmelerine ve yeni bir parti kurmalarina zemin hazırlayan bir insandır Bahçeli.


Eh, bu şartlarda gidilecek bir baskın seçimde MHP baraj altında kalırsa, Sayın Bahçeli kime hizmet etmiş olur sizce?


Neyse şu anda 5. Parti dolu dizgin geliyor. Bakalım bu satranç oyunundan kim galip çıkacak.
--