Sadakat, gerçek ilişkilerin kurulmasında çok önemli bir faktördür, çünkü ancak o zaman güvenimizi diğer kişiye verebiliriz. Yine de çok özel bir kalite ve değeri çok yüksektir. Bir SADAKAT var bir de onun ötesinde SADAKATSİZLİK var.. Bu yüzden size sorumluluk, dürüstlük ve onur gösteren biri olmanın önemini yansıtan birkaç şey söylemek istiyorum:

İkili ilişkilerimizde de dostluk ve arkadaşlıklarımızda da büyük önem taşıyan hissiyat ve merhamet, taşıdığımız kişilere yapabileceğimiz en büyük kötülük ve hasardır..

Ama kişi bunu yaparken karşısındakine verdiği aşağılayıcı duyguyla birlikte ne kadar aşağılık olduğunu da ispatlamış oluyor bir nevi... Kendisi sorgusuz sualsiz SADAKAT bekler, talep eder ve bunun için sizleri sürekli uyarıp iğneleyici uyarıcı konuşur. İnceden inceye Aptal olmayı değil, aptal yerine koymayı seçer.

İlişkisinde sürekli size karşı şüpheleri sıraya koyup kendince o uzaman zekası ile analiz etmeye çalışıyorken, öte taraftan asıl kendinin yaptığı SADAKATSİZLİKLERİN hiç gün yüzüne çıkmayacağını sanır.

Size sanki sadaktsizlik ve entrikalar içinde olduğunuz havasını yaratıp "Yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali" kendinizi kötü hissediyorlar. Oysa ki kendi sadaktsizliği ile karşı karışya kalma korkusu bu.

Sadakatten uzak yaşayan bu insanların kendilerinin asla yapmadığı göstermediği ama hep bu beklenti içinde olduğu bencil kişilikleri ve maskeli karakterleri sayesinde hep talepkâr olurlar. "Ben değil, sen yapacaksın" emir tavrı, davranış ve söylemleri ile kendilerini el üstüne tutacak, aç olan ruhlarını tatmin edecek birilerini ararlar.

Yıllarını huysuz aksi ve şiddete eğilimli, yaşam ve yaş orantıları uyuşmayan insanlar ile geçirdiği, uğradığı şiddet ve sadakatsizlikleri unutmak için kaçıp kendilerine aşık, bağlı sadakatli aslında kurban ararlar. Kendi asla göstermeyecek ama sadakati bekleyecek. Kendi aramayacak ama sizin aramanızı hep isteyecek. O gelmeyecek ama siz hep gideceksiniz. O yalanları söyleyecek siz dinleyecek, inanacak ve kabul edeceksiniz.

Peki o ne yapacak??? Sizden hep SADAKAT bekleyecek.

Vermeden almak ALLAHA mahsustur. Eşeğe at muamelesi yapmanın anlamı yoktur. Olmaz eğreti durur. Gelin siz ne kadar ekmek o kadar köfte diyerek, hak edene SADAKATİ etmeyene yolunu verin.

SİZ SADAKATSİZ OLMAYIN...

KARAKUŞ