10.7.20 tarihinde Güvercinlik bölgesinde kent plus sitesinde bir dairede misafir olarak bulunduğu esnada ev sahibi H.Ç’ ye ait cüzdan içerisinden 300 TL para sirkat eden 25 yaşındaki F.Ö, kamera görüntülerinden tespit edilerek aynı gün derdest emri gereği polis tarafından tutuklanmış ve 11.7.20 tarihinde, ikametgâhtan sirkat suçlamasıyla Gazimağusa kaza mahkemesinde yargıç huzuruna çıkarılarak aleyhinde 2 gün tutukluluk emri temin edilmişti.

Zanlı bugün 13.7.20 tarihinde teminat maksatları bakımından yeniden yargıç huzuruna çıkarıldı ve ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlandı.

İddia makamı adına mahkemede hazır bulunan savcı Hasan Boşnak soruşturmayı yürüten polis memuru Mehmet Emin Doğan’ ı tanık kürsüsüne çağırdı. Doğan yemin altında verdiği şahadette, 10.7.20 tarihinde zanlının Güvercinlik bölgesi Kent Plus sitesinde misafir olarak bulunduğu dairede, TV dolabı üzerinde bulunan ve daire sakini H.Ç’ye ait cüzdan içerisinden 300 TL para sirkat ettiğini söyledi. Ayni tarihte şikâyet üzerine başlatılan soruşturmada kamera görüntülerinden tespit edilen zanlının derdest emri gereği tutuklandığını belirten polis memuru Doğan, ayni gün zanlının ikametgâhında arama emri gereği arama yapıldığını söyledi. İkametgâhtaki aramada kanunsuz herhangi bir şey bulunmadığına dikkat çeken Doğan zanlıya ait pembe renk para cüzdanı içinde yapılan kontrolde tespit edilen bir adet 100 TL, 15 TL bozuk para ve 12 TL tutarında madeni paranın emare olarak alındığını söyledi.

Zanlının itiraf niteliğinde gönüllü bir ifade verdiğini belirten Doğan, 11.7.20 tarihinde zanlının mahkemeye çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk emri alındığını belirtti. Tutukluluk süresi içerisinde zanlının bulunduğu bazı iddiaların araştırıldığına da eğinen polis memuru Doğan, yapılan soruşturmada zanlının etki edeceği kısmın tamamlandığına dikkat çektikten sonra KKTC vatandaşı olan zanlının sabıkası bulunmadığını belirterek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla teminata bağlanmasını talep etti. Polis memuru Doğan,  savcı Hasan Boşnak’ ın sorusu üzerine verdiği cevapta meselede müşteki konumundaki H.Ç’ nin şikâyetinin halen devam ettiğini söyledi.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren yargıç Dilşah Karayel zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla KKTC haricine çıkışını men ederek 2000 TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 50000 TL şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada 1 gün polise ispat-ı vücut etmesi şartıyla serbest kalması yönünde emir verdi. (MHA)