Kamalı Haber
Lefkoşa’da meydana gelen "İlaç Ve Eczacılık Yasasına Aykırı Hareket" suçundan tutuklanan A.O.K. ile İ.Ö.T. mahkemeye çıkarıldı.
ARAÇTA 14 ADET YEŞİL REÇETELİ HAP BULUNDU
Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru A.A. olguları aktardı. Polis, 16 Ağustos 2026 tarihinde saat 19:00 raddelerinde Lefkoşa'da Rüstem Ağa Sokak üzerinde Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından yapılan kontrollerde A.O.K.'nun kullanımında bulunan Mercedes marka araç içerisinde yapılan arama sırasında aracın sağ kapı iç kısmında toplam 14 adet yeşil reçete ile satılan symra marka tablet haplar tespit edilerek emare alındığını, zanlının suçüstü hali gereği tutuklandığını söyledi.
EVİNDE 189 ADET HAP VE 2 ADET DAMLA TESPİT EDİLDİ
Polis, zanlının K.Kaymaklı’da bulunan evinde arama yapıldığını, yatak odası içerisinde bulunan komodin çekmecesinde toplam 189 adet ve 15 film tabletten oluşan symra marka yeşil reçete ile satılabilen haplar ve 2 adet contramal marka 100mg damla tespit edilerek emare olarak alındığını kaydetti.
İLAÇLARI ECZANEDEN SATIN ALDIĞI TESPİT EDİLDİ
Polis, zanlının sorgusunda ilaçları Lefkoşa'da faaliyet gösteren ve işletmeciliğini İ.Ö.T.’ın yaptığı bir eczaneden satın aldığının tespit edildiğini açıkladı. Polis, İ.Ö.T. hakkında da yasal süreç başlatıldığını söyledi.
POLİS TEMİNAT TALEP ETTİ
Polis, soruşturmanın zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlandığını, A.O.K.'nun öğrenci olduğunu, İ.Ö.T.’ın KKTC vatandaşı olduğunu belirterek, teminat talep etti.
ZANLILARA TUTUKSUZ YARGI KARARI
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Z.Y.B., zanlıların yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün ıspat-ı vücut yapmalarına, A.O.K.’nun 150 bin TL, İ.Ö.T.’ın ise 40 bin TL nakit teminat yatırmasına, ayrıca İ.Ö.T. için birer kefilin 400 bin TL kefalet senedi imzalamasına emir vererek, tutuksuz yargı kararı verdi.



