Yapılan açıklama şöyle:

"Covid-19 virüsüne karşı koruyucu önlemler olmasaydı 18 Nisan 2020’de Acapulco Otel’de geniş bir katılım ile ödül törenimiz yapılacaktı. Turnuvamız tamamlandığı için ödül törenine katılım davetlerinin büyük çoğunluğu yapılmıştı. Etkinliklerimize her zaman yer veren Kıbrıs Türk Basınından ricamız ödül törenini yapamadığımız bu günde, ödül almayı hak eden arkadaşlarımızı, yayınlarınızda yayınlayarak onure etmenizdir.

YARDIM TEMALI 2020 GİRNE SATRANÇ TURNUVASI , Satranç Eğitim Merkezi organizasyonudur. 21 Aralık 2019 ‘da başlayan turnuvamız, takımsal döner turnuva yöntemi ile cumartesi günleri saat 10.30 - 12.00 saatleri arasında Girne Ertuğrul Apakan Spor Salonu Satranç Odasında yapıldı. Onuncusu gerçekleşen, gelenekselleşmiş turnuva on bir hafta sürdü. Turnuva boyunca toplam 528 satranç maçı yapıldı. Takımsal turnuvalar bireysel turnuvalara göre daha eğitici olmaktadır. Satranç Eğitim Merkezi turnuvayı bir satranç okulu gözüyle görmektedir. Düzenli katılan satranççıların bir üst seviye satranççı olduğuna inanıyoruz.

Satranç Eğitim Merkezinin geliştirdiği , Milli Eğitim Bakanlığının onay verdiği, Girne okullarının uygulamaya katkı koyduğu “ Bir Hayalim Var !.. ”projesi kapsamında bu yıl Girne bölgesi okullarından , 23 Nisan , Şehit Hasan Cafer , Alsancak , Çatalköy ,Karaoğlanoğlu , Karşıyaka Merkez ve Lapta İlkokullarında ; Anafartalar Lisesi , 19 Mayıs Türk Maarif Koleji , Lapta Yavuzlar Lisesi, Oğuz Veli Ortaokulu, Girne Turizm Meslek Lisesi’nde satrancı sevdirmek ve yaymak amacı ile sümiltaneler düzenlendi. Ödül törenimize bu okullardan etkinliklerimize katkı koyanlar da katılacaktı.

Bir Hayalim Var: “ Yarını, bugünden daha güzel yapmak için ; satranç öğren – öğret ”

Bir Hayalim Var ki satranç oynayanlar arttıkça ülkemizde daha mutlu , daha barışçıl , daha demokratik , daha başarılı işler yapan insanlar artacak . Toplumumuzun gelişmesi hızlanacak . Bu inançla diyoruz ki: “ Yurdunu seviyorsan satrancı öğren – öğret .”

Satranç turnuvasına katılan her öğrencimizden talebimiz vardır. Sizler birer satranç elçisi olunuz. Sevdiğiniz insanlara satranç oynamayı öğretiniz. Hep beraber çalıştığımızda HAYALLERİMİZ gerçek olacak.

Yardım Temalı 2020 Girne Satranç Turnuvasında Katılım Belgesi Almaya Hak Kazanan Satrançılarımız.

Suat Nailer , Mete Sadık Çoban, Ali Sener, Berke Mustafa Altken , Kayla Barışel, Furkan Bakan, İbrahim Özerden, Devrim Yağız Ergün, Eylül Baflıgil, Yudum Beyazgil, Şehrazat Hanzade Alev, Theodor Ishaq Bahaddin , Çağıl Akpınar ,Nehir Akpınar , Tuğra Bilgin, Burak Altundağ, Kaan Koçak, Almira Keskek, Halit Halvacı, Berat Köroğlu, Melih Karadağ, Toprak Altundağ, Alex Didukh, Olex Didukh, Murat Can Altundağ, Deniz Kaya, Emine Özerden, Tuana Bilgin, Toygar Duman, Hasan Yiğit Çolak ,Çetin Çeker, Mehmet Yasan, Aras Berk Mulla, Derya Nereli, Arda Özalemdar, Ömer Özerden, Münür Dağgül, Halil Koşucu, Doğan Sahir,Kuzey Mehmet Alev ,Muhammed Berat Akay, Hamit Bedirhan Arzu, Abdullah Baştaş, Elif Baştaş , Sibel Baştaş ,Doğa Sahir, Hüseyin Bölükbaşı, Süheyla Bölükbaşı, Jülide Bölükbaşı, Hasan Bölükbaşı, Denktaş Karamahmutoğlu, Ela Muazzez Bayram, Cristina Barışel , Murat Borucu, Rasıh Hürben, Özkan Taşçıoğlu, Seymen Kaptan, Egemen Çetmen,Kemal Küçük, Kayra Kişi, Deniz Toprak Balkaş Beren Yasan, Derya Ateş , Hasan Küçük, Yağmur Balkaş, Doğaç Soydemir, Kaan Kutlay

YARDIM TEMALI 2020 GİRNE SATRANÇ TURNUVASINDA

YAŞ KATORİLERİNE GÖRE MADALYA ÖZEL ÖDÜLÜ KAZANAN SATRANÇÇILAR

8 YAŞ ALTI *METE ADANIR ÖZEL ÖDÜLÜ

KIZLARDA ERKEKLERDE

NEHİR AKPINAR ALEKS DİDUKH

KAYLA BARIŞEL SEYMEN KAPTAN

12 YAŞ ALTI DT KUYDUL TURAN ÖZEL ÖDÜLÜ

KIZLARDA ERKEKLERDE

ÇAĞIL AKPINAR EGEMEN ÇETMEN , DEVRİM YAĞIZ ERĞUN

EMİNE ÖZERDEN THEODOR ISHAQ BAHADDİN , KEMAL KÜÇÜK

KAAN KOÇAK , KAYRA KİŞİ, TOYGAR DUMAN

15 YAŞ ALTI * ABDULLAH ONAR ÖZEL ÖDÜLÜ

KIZLARDA ERKEKLERDE

ELA MUAZZEZ BARAM, JÜLİDE BÖLÜKBAŞI ÖZKAN TAŞÇIOĞLU , DENİZ TOPRAK BALKAŞ

MÜNÜR DAĞGÜL , ARAS BERK MULLA

DOĞA SAHİR, TUĞRA BİLGİN

18 YAŞ ALTI ÖZKAN SAYILI ÖZEL ÖDÜLÜ

KIZLARDA ERKEKLERDE

TUANA BİLGİN ,BEREN YASAN, DERYA ATEŞ ARDA ÖZALEMDAR , İBRAHİM ÖZERDEN

YARDIM TEMALI 2020 GİRNE SATRANÇ TURNUVASINDA KAZANILAN KUPALAR

Tangül Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı ST ŞAMPİYON ( TURNUVA BİRİNCİSİ ) Özyalçın İnşaat Satranç Takımı TURNUVA İKİNCİSİ

Girne Deniz Plaza Satranç Takımı TURNUVA ÜÇÜNCÜSÜ

Borucu Süt Ürünleri Satranç Takımı ŞERİFE GÜRÇAĞ ÖZEL ÖDÜLÜ

Yeşil Barış Hareketi Satranç Takımı OĞUZ ÖZYALÇIN ÖZEL ÖDÜLÜ

Villaggio Templos Restaurant ST TANGÜL ÇAĞINER ÖZEL ÖDÜLÜ Doğan Türk Birliği Satranç Takımı ZİYA RIZKI ÖZEL ÖDÜLÜ

BSW Holding Satranç Takımı GÖZEL HALİM ÖZEL ÖDÜLÜ

Magic Touch Satranç Takımı MEHMET PARS ÖZEL ÖDÜL

Bella Satranç Takımı. DENKAY BAŞEL ÖZEL ÖDÜLÜ

Universalize Media Satranç Takımı RAİF GÖRGÜNEL ÖZEL ÖDÜLÜ

Girne Halk Evi Satranç Takımı DR. İSMET AVCIOĞLU ÖZEL ÖDÜLÜ

YARDIM TEMALI 2020 GİRNE SATRANÇ TURNUVASINA KATKI KOYUP PLAKET ALACAKLAR

OYA KUTSAL , FURKAN BAKAN , METE SADIK ÇOBAN, HALUK RAMON SERHUN PEREZ

VAKIFLAR İDARESİ GENEL MÜDÜRÜ PROF. DR. İBRAHİM BENTER,

BAŞBAKANLIK UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE KOMİSYONU BAŞKANI HASAN KARAOKÇU

TANGÜL ÇAĞINER ÇOCUKLARA YARDIM VAKFI ADINA İÇİM KAVUKLU"