SERGİ 9 HAZİRAN’A KADAR GEZİLEBİLECEK

Geleneksel Türk sanatlarından “Tezhip ve Minyatür Sergisi”, Lefkoşa Bedesten’de açıldı.

Sergide sanatseverlerin beğenisine sunulacak 35 eserin sekizi Kıbrıs eserlerinden oluşuyor. Sergiden elde edilen gelirin tamamı Spastikleri Koruma Cemiyeti yararına, farklı gelişen bireylere yönelik “Yaşam Ev”’ projesine bağışlanacak.

Tezhip ve minyatür sanatçısı Sabriye Şeker yönetiminde “Sabriye Şeker ve Şeker Sanatevi Grubu”nun “Tezhip ve Minyatür Sergisi”, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği himayesinde, Kaner Şirketler Grubu’nun desteğiyle, Kuzey Kıbrıs’ta sanatseverlerle buluştu.

Bedesten’de yer alan serginin açılışında, sırasıyla; tezhip ve minyatür sanatçısı Sabriye Şeker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ve Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça birer konuşma yaptı.

Şeker Sanatevi Grubu Yöneticisi Sabriye Şeker, insanların duygularını ve düşüncelerini ifade eden sanatların tarih boyunca var olduğunu belirterek, yok olmaya yüz tutan eserleri sanatseverlerle buluşturmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Sanatın insanlar arasında bir köprü kurduğuna işaret eden Şeker, sanatın gücünü KKTC halkıyla paylaşmak için ve faydalı işlere imza atmak için uğraştıklarını belirtti.

Şeker, serginin açmasına katkı koyan herkese teşekkür etti.

ÜNVERDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ise, sosyal hizmetler konusunda her zaman duyarlı olan Büyükelçi Akça’ya teşekkür ederek, bu etkinliğin gelirinin yararlı yerlerde kullanılması konusunda işbirliği yapmaktan da mutlu olduğunu söyledi.

Farklı gelişen çocukların önündeki engelleri aşmak için bakanlık olarak kendilerinin de çok çabaladığını kaydeden Ünverdi, bu çocukları, aileleri yanlarında olmadığı zamanlarda ayakta kalabilecek konuma getirmenin de en önemli projeleri olduğunu ifade etti.

AKÇA

Büyükelçisi Halil İbrahim Akça da, bu etkinliğe katkı koyma teklifini ilk aldıklarında hem şaşırdıklarını hem de mutlu olduklarını belirterek, geleneksel sanatların yeniden hayat bulmaya başladığını bugünkü serginin de bunun önemli bir örneği olduğunu kaydetti.

Bu sergi sayesinde farklı sanat dallarıyla ilgili de bilgi alma imkanı bulduklarını belirten Akça, Kaner Şirketler Grubu’nun serginin gelirinin Spastikleri Koruma Cemiyeti yararına bağışlanması teklifinden de gurur duyduklarını söyledi.

Akça, bu serginin Bedesten’de yer almasına olanak sağlanmasından duyduğu memnuniyeti de dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti ve herkesi sergiyi gezmeye davet etti.

Akça’nın, konuşmasının ardından sergide eserleri sergilenen sanatçılara çiçek takdim edildi.

Sergi, Büyükelçi Halil İbrahim Akça, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi ve sanatçı Sabriye Şeker tarafından açıldı.

Sergi, 9 Haziran’a kadar gezilebilecek.