Simpsons’ın yaratıcısı Matt Groening 23 sezonun ardından dizinin geçtiği Springfield kasabasını nereden esinlendiğini Smithsonian dergisine verdiği röportajda açıkladı.

Groening, Oregon’da bulunan Springfield kasabasının esin kaynağı olduğunu belirtti.

Matt Groening’in çocukluğu bu evde geçti. Portland'da büyüdüğü '632 Evergreen Terrace' dizideki evle de aynı adreste. Springfield, Groening’in büyüdüğü şehir Portland’a 160 kilometre uzaklıkta.

Dizinin yaratıcısı izleyicilerine Springfield'ın herhangi bir yerde olabileceğini söylüyor ya da Simpsonsların nereden olduğu sorulduğunda soruları geçiştiriyordu. ABD’de 38 farklı Springfield bulunuyor. 23 yıllık dizi, Springfield’ın gerçek yeri konusunda yanlış ve çelişkili ipuçları vererek izleyicileri şaşırtıyordu.

Matt Groening Simpsonslarla poz veriyor. Gerçek Springfield’da nükleer santral yok.

Oregon'daki Springfield Müzesi'nde hali hazırda bir Simpsons bölümü bulunuyordu. Sırrın açıklanmasının ardından müze yetkilileri gerçek Springfield'ın burası olmasının kendilerini şaşırtmadığını dile getirdi.

Müzenin müdürü Debra Gruell, Groening'in verdiği plaketi tutuyor. Groening plağı gerçek Springfieldlılar için göndermiş.

Simpsons ilk defa 1989 yılında yayınlandı. 23. yılında olan dizi en uzun soluklu televizyon projesi. 100 farklı ülkede 50 farklı dilde gösteriliyor. Amerika’da her bölümü ortalama 7.7 milyon kişi seyrediyor. Kültürel bir fenomen olan dizi, üniversitelerde ders olarak da okutuluyor.