Girne Özgürada Lions Kulübü’nün, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği “Kadın Dünyasında Renkler” isimli resim sergisi açıldı.

İsmet Vehit Güney Sergi Salonu’ndaki sergi Maliye Bakanı Ersin Tatar ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi eşliğinde Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük tarafından açıldı.

Girne Özgürada Lions Kulübü’nün amatör kadınların yaptığı resimlerin sergilendiği 13’üncü sergisi 8 Mart Perşembe gününe kadar gezilebilecek. Segide 86 resim sergileniyor.

GÜLİN KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük’ün eşi Gülin Küçük, açılışta yaptığı konuşmada, duyguları, düşünceleri en iyi ifade eden sanatın resim olduğunu belirti.

Kadınların sanata dokunmasıyla ortaya çok güzel eserler çıkmakta olduğunu kaydeden Gülin Küçük, dün akşam Kuzey Kıbrıs Turkcell’in organizasyonuyla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle, öncülük yapan kadınlara ödül verildiğini hatırlatarak, bu kadınlar arasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi’nin de yer almasından gurur duyduklarını söyledi.

Küçük, amatör ruhla hazırlanan sergide kadınların sanatta da ne kadar başarılı olabileceğinin görülmekte olduğunu, her zaman kadınların yanında yer alıp desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

ÇELEBİ

Girne Özgürada Lions Kulübü Başkanı Şerife Çelebi de, katkı koyanlara teşekkür ederek, her yerde öncü olan kadınların sanat dünyasında da öncülük yaptıklarını, serginin de bunun göstergesi olduğunu söyledi.