Baraka Kültür merkezi’nde her ayın ilk Cumartesi gecesi gerçekleştirilen film gösterimlerinde bu ay “Sonsuzluk ve Bir Gün” gösterilecek. 4 Şubat Cumartesi saat 19.00’da başlayacak olan gösterim, Baraka’nın Kızılbaş’taki yeni lokalinde halka açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Etkinlikte, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden, Yunan sinemasının öncü yönetmeni Theo Angelopoulos da anılacak.

“Sinemaya Seyirci Kalmayın” sloganıyla dokuz yıldır süregelen film gösterimleri, Baraka Kültür Merkezi’nin kendine özgü tarzındagerçekleştiriliyor. Film öncesi kısa bir sunuş yapılmasının yanı sıra film sonrasında da katılımcıların yorumlarını paylaştıkları bir söyleşi yapılıyor. Bir sonraki ayın filmine ve sunuşun kimin tarafından yapılacağına ise katılımcılar karar veriyor.

4 Şubat Cumartesi akşamı gösterilecek “Sonsuzluk ve Bir Gün”ün konusu kısaca şöyle: “Selanik’te yağmurlu bir gün... Ünlü bir yazar olan Alexander, amansız bir hastalığa yakalanmıştır. Karısından, 30 yıl önceki bir yaz gününü anlatan bir mektup alan Alexander için bütün yaşamını geçirdiği sahil kenarındaki evini terk etmenin vakti gelmiştir.Ve sonunda geçmişinin ve şimdiki hayatının karışmış olduğu ilginç bir geziye çıkar. O güzel, mutlu dakikaları tekrar yaşayabilmek için... Belki bir günün içinde belki de bir sonsuzluğun...Bu yolculuğun içinde karşısına çıkan beklenmedik kişiler ise ‘bugün’ün getirdiği sürprizler olarak hayatının son anlarında yer edecektir.”

Daha fazla bilgi için www.baraka.cc adresi ziyaret edilebilir ve 0542 888 65 75 numaralı telefon aranabilir.