AÇILIŞ TÖRENİNDE DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ DE TAKDİM EDİLDİ

Merhum Öztan Özatay’ın anısına Özatay Fotoğrafçılık tarafından düzenlenen 4. Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması Sergisi, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından dün akşam düzenlenen törenle izlenime açıldı.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da açılışı  gerçekleştirilen  ve 64 fotoğrafçının 136 eserinin yer aldığı sergi, 4 Nisan’a kadar açık kalacak ve hafta içi 08.00-15.30, Perşembe 08.00-18:00, cumartesi günü ise 08.00-13.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Sergi açılışı öncesi dereceye girenlere ve sponsorlara ödülleri Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Turizm  Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Maliye Bakanı Ersin Tatar ve UBP Milletvekili Zorlu Töre ve Öztan Özatay’ın ailesi tarafından takdim edildi.

DERECEYE GİRENLER

4. Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması’nda renkli dalda Başarı Ödülü  “Karanlığın Ötesi II” isimli fotoğrafı ile Lisani Otağ’a, renkli dalda Öztan Özatay Özel Ödülü “Mimarca 1” isimli fotoğrafı ile Devrim Yücel Besim’e, renkli dalda Jüri Teşvik Ödülü “Ah O Günler” isimli fotoğrafı ile Hakan Kaşif’e; siyah beyaz dalda Başarı Ödülü “Merdiven I” isimli fotoğrafıyla Hakan Kaşif’e, siyah beyaz dalda Özatay Fotoğrafçılık Özel Ödülü “İsimsiz 4” isimli fotoğrafıyla Mustafa Evirgen’e verildi. Sualtı dalında Başarı Ödülü “Hayata İlk Adım” isimli fotoğrafı ile Oğuz Köse’ye, Sualtı dalında ise Kemal Saraçoğlu Özel Ödülü “Ağın Pençesinde” isimli fotoğrafı ile Tevfik Camgöz’e verildi.

KEMAL SARAÇOĞLU VAKFI’NA MADDİ KATKI

4. Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması Sergisi’nde satılan her fotoğrafın bedelinin %70’i eser sahibi fotoğrafçıya, %30’u ise Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na verilecek.

CUMHURBAŞKANI EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, yaptığı konuşmada, Özatay ailesini böylesi bir etkinlik düzenlemesinden dolayı kutlayarak teşekkür etti.

Kimsenin kanseri yaşamamasını dileyen, çünkü yaşanınca felaketler ortaya çıktığını belirten Cumhurbaşkanı Eroğlu, KKTC’deki kanser oranlarının düşmesi temennisinde bulundu.

Öztan Özatay Fotoğraf Yarışması’nın hayır amaçlı olarak düzenlenmesinin ayrı bir önemi olduğunu, böylesi etkinliklerin hayır amaçlı çalışan vakıf ve örgütleri daha fazla çalışmak için motive ettiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, sergiye katılımın her yıl artarak devam etmesinden duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Toplumları  halk yapan kültürleri olduğunu, KKTC’de de sanatın her dalına ilginin her geçen gün arttığını anlatan Cumhurbaşkanı Eroğlu, fotoğraf alanında dünya çapında sanatçılar olduğunu, bu kişilerin sayısının artmasının en büyük temennisi olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu konuşmasının sonunda tüm katılımcılara teşekkür etti.

ÜNAL ÜSTEL

Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ise konuşmasında, Öztan Özatay’ın  fotoğrafları ile dünü bugüne taşıyan değerli bir gazeteci ve sanatçı olduğunu söyledi.

Öztan Özatay’ın anısına düzenlenen  ve bir marka olan yarışma ile de fotoğraf sanatının çok daha iyi noktalara geleceğine olan inancını dile getiren Üstel,  “Fotoğraf, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni  dünyaya tanıtan, ve farklı kültürler arasında köprü kuran önemli bir sanat dalımızdır” dedi.

Üstel, yarışmayı düzenleyen Özatay ailesine ve katılımcılara teşekkür etti.

ERSİN TATAR

Maliye Bakanı Ersin Tatar da yaptığı konuşmada, merhum Öztan Özatay’ı çok yakından tanıyan biri olduğunu söyledi.

Özatay’ın bir eser ve çok değerli evlatlar arkada bıraktığını, evlatlarının onun adına düzenledikleri yarışmayla ismini yaşatmayı gururla sürdürdüklerini kaydeden Tatar,  geleneksel hale gelen yarışmaya katılımın çok yüksek olmasının  anlam ve önemine de dikkati çekti.

Tatar, sözlerinin sonunda yarışmada ödül alanlara da almayanlara da katılımlarından dolayı kutlayarak, teşekkür  etti.

BUKET ÖZATAY

Yarışma organizatörü Buket Özatay, yaptığı konuşmada, 3 dalda düzenlenen yarışmaya çok yoğun katılım olduğunu ve rekor kırıldığını ifade ederek,  bunun kendileri için bir gurur tablosu olduğunu söyledi.

Bir fotoğraf sanatçısı ve gazeteci olan babası adına,  fotoğraf sanatına olan ilginin artırılması ve yaşatılması konusunda tarihsel bir görev üstlenerek yarışmayı düzenlediklerini vurgulayan Buket Özatay, yarışmayı her yıl daha da geliştirerek devam ettirmek arzusunda olduklarını belirtti.

Bu yıl düzenledikleri yarışma ve sergi ile sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde, Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı’na  katkı sağlamaktan da gurur duyduklarını kaydeden Buket Özatay, babası Öztan Özatay’ı da kanserden kaybetmeleri nedeniyle bunun kendileri için ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.

NÜKET GÜNDÜZ

Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı Başkanı Nüket Gündüz de yaptığı konuşmada, güzel ve anlamı bir etkinliği düzenleyen Öztan Özatay ailesine teşekkür etti.

Vakıf olarak farkındalık yaratmak adına hizmet verdikleri kişilere hayatın güzelliklerini vermeye çalıştıklarını ifade eden Gündüz, düzenlenen yarışmanın bu anlamda da çok değerli olduğunun altını çizdi.

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler veren Gündüz, yapacak çok şeyleri olması nedeniyle her zaman maddi ve manevi desteğe ihtiyaçları bulunduğunu da sözlerine ekledi.