BENCE....

Nasıl olsa,  geri döner hissi vede alışkanlığını kimseye vermeyin. Sürekli ne yaparsam yapayım,  dönüp dolaşacağı yer yine benim diyenlere gelin bir sürpriz yapın vede onları hem yaşanmamış  hem de yaşamıyor sayınız. 

Günümüzde insanların birbirine tahammül ve sadakati eksildi bunların üzerine empati noksanlığı da konulunca ikinci planda kalan insan olma vasfı kaçınılmaz oluyor. 

Her zaman tahammülü sınırlarını bilmemizde fayda vardır.  Karşınızdaki insan ,  sizden üstün meziyetleri ve veya sizden daha farklı yaratılmamıştır.

 Sadece bencilliğin dibine vurmuş , öz güveni baksan fiziksel boyunu aşmış ben de ben diyen, herkese kuş bakışı bakmayı kendine kıyafet yapan, nasıl olsa o beni seviyor , ben gönlünü alırım diyebilen ve tüm bu söylemeler ile büsbütün kendini kandıran insanlardır. Tabi bir de ahkam kesmeleri var ooo hiç girmeyelim oralara yaşlanırız.. 

Bu insanlar,  kendi gerçeklerini göremeyen ve hatta yeri geldiğinde saptırarak , hala bir şeklide menfaat elde etme umudunda olanlardır. Yamaçlarında tuttukları her insan için bir menfaat ve beklentileri her zaman vardır. 

Hele ki kendisine zaafı olduğunu anladığı anda , sirk hocası gibi sizler ile oynamaya başlar. Ayrıca bu insanlar hep rekabet içindeler. Kendileri ile bile yarışta olabiliyorlar.  Var öyle ağır hastalar...

Daha önce de söylemiştik , eşeğe at muamalesi yapmak eşeği bile şaşırttır. Sizin bildiğinizi zanettiğiniz,  her şeyin aslında gerçek olduğunu bilmek onları alabildiğine  rahatsız ediyor :) 
Kimse'ye halı altında güvenini vermeyin. İyi olmak ayrı, şans vermek ayrı, aptal olmak apayrıdır. Kimse sizden daha üstün değildir.

Bir düşünün onu çok değerli kılan ne ki?...

Sıfatı mı?...
Eğitimi mi?...
Diplomaları mı?...
Makamı mı?...
 Ve bir çok değer sayabiliriz hangisi Peki?...

Sadakat, saygı, güven, empati ve dahası bunların hamuru karakteri  yoğurur. Tüm bunlar yoksa zaten yukarıda sayılanlar çöp. 

Kimsenin ikinci planda bekleyeni olmayın. Severken sevilmek şüphesiz ki yer yüzündeki en güzel duygu. Kimse için kimseden vazgeçmeyin, hele kendinizden asla!

Sizi siz olduğunuz için seven, değiştirmek istemeyen. Kaybetmekten korkan ve asla ikinci tercihi yapmayan insanların gönül evinde bulunmanız dileği ile.

Başka bir bence de görüşmek üzere.

KARAKUŞ