Gazimağusa’da 17 Haziran Salı günü gerçekleştirilen ve 256 bin 600 tutarındaki sahte banknotların ele geçirildiği operasyon kapsamında tutuklanan Hasan Güloğlu, Turgut Tuğdem ve Kıbrıslı Rum Kyriakos Partakis isimli zanlılar dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Mahkemenin teminata bağladığı zanlılardan Hasan Tuğdem teminat şartlarını yerine getirerek serbest bırakıldı, Hasan Güloğlu ve Kyriakos Partakis cezaevine gönderildi. Mahkeme çıkışında oldukça öfkeli görünen Turgut Tuğdem, aynı olay kapsamında polis tarafından gözaltına alınan ve şahadet yetersizliğinden serbest bırakılan Hasan Dede Zararsız hakkında tehditler yağdırdı. Tuğdem, mahkeme çıkışında gazetecilere dönerek “Hasan Dede Zararsız ölecek herkes bunu böyle bilsin” dedi.

5 bin 132 adet sahte 50 Euro
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis müfettiş muavini Hüseyin Özer, zanlıların 17 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilen ve ele geçirilen hepsi 50 Euro’luk banknot olmak üzere, 5 bin 132 adet 256 bin 600 Euro tutarında sahte paralar ile ilgili tutuklandıklarını söyledi.

Ağır teminat şartları
Zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını dile getiren Özer, zanlıların davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminat ile serbest bırakılmalarını talep etti.
Yargıç Ayşen Toroslu, zanlı 1 ve zanlı 2’nin 10’ar zanlı 3’ün de 50 bin TL nakdi kefalet yatırmaları ve zanlı1 ile zanlı 2 lehine KKTC vatandaşı 2’şer kefilin 50’şer bin TL’ lik şahsi kefalet imza etmeleri şartı ile zanlıların serbest bırakılmasına emir verdi.

Hasan Dede Zararsız ölecek!
Teminat şartlarını yerine getiren Turgut Tuğdem serbest kalırken Hasan Güloğlu ile Kyriakos teminat şartlarını yerine getiremediklerinden Merkezi Cezaevine gönderildiler. Zanlı 1 Hasan Güloğlu mahkeme çıkışında gazetecilere dönerek “Hasan Dede Zararsız ölecek herkes bunu böyle bilsin” dedi.


Diyalog