Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin gerek limanlarda, gerekse sınır kaıplarında başlattığı sıkı denetim sonucunda, uyuşturucu kaçakçılığı yapan Suriyeliler ele geçirildi. Türkiye üzerinden KKTC’ye gelen Suriye uyruklu 24 yaşındaki Ahmad Alhassoun’un, bavulunda sakladığı 4.5 kilo uyuşturucuyu ise, narkotik köpeği ‘Üzüm’ ortaya çıkardı. Üzüm tepki verince,  bavulun gizli bölümüne 3 paket halinde yerleştirilen yaklaşık 4 buçuk kilo hintkeneviri türü uyuşturucu ele geçirildi. Gözaltına alınan Ahmad Alhassoun’u sorgulayan narkotik polisi, uyuşturucuyu teslim edeceği kişilerle ilgili ifade aldıktan sonra, bu sefer Lefkoşa’da operasyon düzenledi. Polis, Alhassoun’dan alınan bilgi üzerine önceki akşam Lefkoşa’da Girne Caddesi’nde pusu kurarak yaptığı operasyon sonrası Güney Kıbrıs’ta yaşayan yine Suriye uyruklu Jomaa Elseheil’i ve Jomaa Alhamaydi’yi gözaltına aldı.


Metehan’da dur emrine uymadı


Bu sırada meseleyle ilgili olarak aranan yine Suriye uyruklu M.A. isimli bir kişi Metehan kara sınır kapısından dün öğle saatlerinde EMH 207 plakalı otomobiliyle Güney Kıbrıs’a geçiş yapacağı sırada, güvenlik güçlerinin dur emrine uymayarak işlem yaptırmadan Güney Kıbrıs’a kaçtı.


3 Suriyeli mahkemede


Girne Turizm Limanı’nda 4 buçuk kilo uyuşturucuyla yakalanan Ahmad Alhassoun ile daha sonra Lefkoşa’da düzenlenen operasyonda yakalanan Jomaa Elseheil ve Jomaa Alhamaydi dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır’ın huzurunda çıkarılan 3 zanlı hakkında tahkikat amaçlı bir gün tutukluluk emri verildi.
İddia makamı adına Savcı Mustafa Atakara, Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Mustafa Hidayet’i mahkemeye tanık olarak dinletti.  Polis çavuşu Hidayet, meseleyle ilgili olarak mahkemeye bilgi verdi. Soruşturmanın çok yeni başladığını kaydeden Hidayet, meseleyle bağlantılı 2 kişinin arandığına dikkat çekti. Hidayet, bu aşamada, 3 zanlının tahkikat amaçlı bir gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.
Bu talebe itiraz olmaması üzerine Ceza Davaları Yargıcı Şerife Katip Kır, tahkikat memurunun şahadetini dikkate alarak zanlıların ilk nazarda meseleyle bağlantıları olduğuna dikkat çekerek, zanlıların bir gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi. (KIBRIS)