“ALKOL ALANLAR ARKA KOLTUĞA OTURSUN”

Trafik Kazalarını Önleme Derneği, Kurban Bayramı tatili boyunca birçok ailenin araçlarıyla mutlu olayları yaşamak için yollarda olacağını belirterek, tüm sürücüleri, birbirlerine saygılı olmaları, trafik kurallarına uymaları ve tehlikeli geçişler yapmamaları konusunda uyardı.

Dernek, araç kullanacakların alkol almaması gerektiğini vurgulayarak, “Bayramda alkol almayanlar, süratli gitmeyenler direksiyon başına geçsin; alkol alanlar ise arka koltuğa otursun” çağrısı yaptı.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Zeki Avcı yaptığı açıklamada, çocukların araçlarda seyahat ederken, mutlaka arka koltukta çocuk koltuğunda bağlı olmaları gerektiğini anımsatarak, “Bayram tatilinde tüm ülkeyi yasa boğmamak hepimizin görevidir” dedi.

“Trafik kazalarında can kurtarıcı olan emniyet kemeri ön koltuklarda ve arka koltuklarda mutlaka her yolcu tarafından takılı olmalıdır” diyen Avcı, alkol servisi yapan mekanların, sürücülere alkol servisi yapmamaya özen göstermelerinin hayat kurtarıcı olacağını dile getirdi.

Avcı, özellikle meskun mahallerde araçlar öne veya geriye hareket ettirilmeden etrafta dolaşan küçük çocukların olabileceğinin unutulmamasını da istedi.