“HAYAT PAHALILAŞTI, ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ”

 Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, UBP hükümeti döneminde olduğu gibi CTP-DP hükümeti döneminde de hayatın pahalılaştığını, halkın alım gücünün düşürüldüğünü belirtti.

Yazılı açıklamasında, UBP hükümeti döneminde İlahiyat Koleji ile ilgili karar alındığını, elektrik ücretlerine yüzde 20 zam yapıldığını, akaryakıt fiyatlarının düzenli olarak artırıldığını, KIB-TEK konusunda önce ‘özerkleştirme’ sözü verildiğini ardından da vazgeçildiğini anımsatan Özyiğit, muhalefette iken tüm bunlara karşı çıkan CTP’nin hükümet olduktan sonra UBP’nin uygulamalarını aynen devam ettirdiğini savundu.

Özyiğit, “28 Temmuz seçimlerinin ardından göreve gelen CTP-DP hükümeti, geçiş dönemi hükümetini mumla aratır hale gelmiştir. Geçiş dönemi hükümetinde halkta oluşan umutlu tablo, maalesef yerini yine karamsarlığa bırakmıştır” dedi.  

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun özellikle elektrik zammı konusunda yaptığı açıklamaları da eleştiren Özyiğit, “Elektrik zammına bazı CTP milletvekilleri ile yetkililerinin bile karşı çıktığı bir ortamda Başbakanın izlediği bu tutum doğru değil” dedi.

Özyiğit, açıklamada şunları ifade etti:

“Devletin borcunu 10 yıla yayan, bazı işletmelerin ve yandaşlarının borçlarını tahsil etmeyen, AKSA ile yapılan imtiyazlı anlaşmalara dokunmayan hükümet, işin kolayına kaçarak elektrik kurumu üzerinde oluşan yükü halkın sırtına yıkıyor. Yapması gerekenleri ve verdiği sözleri tutmayan Sayın Yogancıoğlu şimdi zamları savunur olmuştur. Sn. Yorgancıoğlu bu konuda sizin İrsen Küçük’ten ne farkınız kaldı”

“GÜVEN VERMİYOR”

Hükümet ortakları arasında büyük bir uyumsuzluk olduğunu da kaydeden Özyiğit, bunun komite çalışmalarına yansıdığını, neredeyse kavga eder hale geldiklerini ifade etti.

Hükümet programında KIB TEK’in özerkleştirilmesinin, sözleşmeli personel alımına son verileceğinin yazıldığını, açık ve şeffaf olunacağının belirtildiğini kaydeden Özyiğit, hükümetin, bu konularda somut adımlar atmak yerine tam tersi bir tutum sergilediğini iddia etti.

Geçiş hükümeti döneminde halkın devlete ve hükümete güven duymaya başladığını, atılan adımların ve alınan kararların halkta bir umut ışığının doğmasına neden olduğunu belirten Özyiğit,  28 Temmuz seçimlerinin ardından kurulan CTP-DP hükümetinin güveni ve umut ışığını erozyona uğrattığını savundu.

Özyiğit, “Geçiş hükümeti ile şimdiki hükümet arasındaki tek fark geçiş hükümetinde TDP’nin de bulunmasıdır” diye ekledi.