Serhat Kotak İstifa Etti
 
Kıbrıs Sigorta Şirketi Ltd’deki Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üyelik görevlerinden istifa ettiğini basın açıklaması ile duyuran Kotak'ın, kendi imzasıyla yayınladığı ve istifa gerekçelerini net olarak içeren basın bildirisi şu şekildedir :

"20 Şubat 2015 tarihinde Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Üye olarak seçildiğim andan itibaren görev yaptığım Kıbrıs Sigorta Şirketi Ltd’de bugüne kadar, yapısal ve yönetsel sorunları çözmek, Kıbrıs Sigorta’nın marka değerini yükseltmek için özveri ile hizmet verdim.

Geçen süreç içerisinde kurum bünyesinde var olan sistemin günümüz şartlarına uyarlanması, yönetsel anlamda çağdaş ilkeler doğrultusunda verimlilik, paydaşlar ve müşteri memnuniyeti esas alınarak tekrar düzenlenmesi yönünde ciddi adımlar attım. Amacım Kıbrıs Sigorta’yı, ülkemize yakışan düzeyde, uluslararası standartlarda bir kurum haline getirmek ve çok değerli hissedarlarımıza her yıl karlılığı ve piyasa değeri artan bir kurum sunabilmekti. Ancak görevde bulunduğum süre içerisinde gördüm ki Kıbrıs Sigorta hala daha ülkemiz siyasi kurumlarından ve yetkililerinden etkilenmektedir.

Her ne kadar doğru yönde adımlar atmaya çalışsam da görüyorum ki, ülkemizdeki siyasi ve yönetsel anlayış değişmediği sürece görevde bulunduğum kurumda istediğim değişimi gerçekleştiremeyeceğim. Hal böyleyken daha fazla faydalı olamayacağım bir kurumda bulunmam ne Kıbrıs Sigorta Şirketi Ltd'e, ne de bünyesindeki çalışanlara yarar sağlayabilir.

Tüm bu nedenlerden dolayı Kıbrıs Sigorta Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Murahhas Üyelik görevlerimden istifa ettiğimi kamuoyuna duyururum.

Profesyonel yöneticilik kariyerime ülkemizin önemli şirketlerinden biri olan KANER Şirketler Gurubu'nda devam edeceğimi, ülkemizin güzide kuruluşlarından biri olan Kıbrıs Sigorta'nın, istifamın geçerli olacağı 1 Ekim 2015 tarihine kadar ve yerime seçilecek kişi göreve başlayana dek yönetsel sorunlarla karşılaşmaması için gerekli önlemlerin alındığını, istifam ile ilgili yönetim kurulu üyelerinin bilgilendirilip konu ile ilgili yönetim kurulu toplantısı çağrısının da yapıldığını kamuoyunun bilgisine sunarım."


.