Milyonluk soygunla ilgili 2 kişi tutuklandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa'da Önceki gün sabaha karşı Altınbaş Kuyumculuk da meydana gelen yaklaşık 1 milyon TL değerindeki altın hırsızlığı ile ilgili olarak şüpheli oldukları düşünülen iki kardeş zanlılar Hakan ve Volkan Angay tutuklandı. Tutuklanan zanlılardan Hakan Angay mahkeme huzuruna çıkarılırken rahatsızlanarak hastahanede müşayede altına alınan zanlı Volkan Angay ise mahkemeye getirilmedi.


Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Mustafa Mahan olayla ilgili bulguları aktardı. Mahan huzurda bulunan zanlı Hakan ile Volkan Angay'ın  15 Eylül 2015 tarihinde sabah saat 3.30 - 4.30 raddelerinde Altınbaş kuyumculuğun soyulması olayı ile ilgili şüpheli olduklarını söyledi.

Polis huzurda bulunan zanlı Hakan Angay ile tutuklandıktan sonra rahatsızlanarak hastahaneye kaldırılan Volkan Angay'ın mesele ile ilgili olarak polise çağrıldıklarını ve sorgulandıklarını belirterek tasarruflarında bulunan cep telefonlarında yapılan incelemede ise şüpheli mesajlar tespit edildiğini ifade etti.

Mahan ayrıca zanlıların kullanımında bulunan araçların soygunda kullanıldığı düşünülen araçlara benzediğini bu nedenle konunun aydınlatılabilmesi ve zanlıların suçla bağlantısı olup olmadığını tespit etmemek için 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şehadetinin ardından söz alan zanlı Hakan Angay çok borcu bulunduğunu sürekli borcu olduğu kişiler tarafından tehdit edildiğini bu olayla da kendi ile kardeşinin biçbir bağlantısı bulunmadığını beyanında bulundu.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.