Boğaz-Pınarbaşı yolunda dün öğleden sonra iki aracın yüz yüze çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 18 yaşındaki Mert Alageyik ağır şekilde yaralandı.
   Alageyik, motor gücü yüksek BMW marka aracın direksiyon hâkimiyetini kaybedince, karşı şeride geçti ve 36 yaşındaki Mürsel Yalınkaya’nın kullandığı jip ile yüzyüze çarpıştı. Çarpışma sonucunda Mert Alageyik, ağır bir şekilde yaralanırken, ambulansın gelmesi için olay yerinde 15 dakika beklemek zorunda kaldı.
   Feleketin üzerine doğru geldiğini gören ve aracı yolun dışına çıkarmayı başaramayan Mürsel Yalınkaya’nın ise büyük bir şok geçirdiği öğrenildi.
   Kötü haberi alır almaz hastaneye koşan Alageyik’in ailesinin de büyük bir üzüntü yaşadığı ve doktorlardan iyi haber almak için beklemeye koyulduğu bildirildi.
   Kazada hurdaya dönen araçtaki genç sürücünün de karşı şeritten gelen sürücünün de Göçeri sakini olduğu öğrenildi.
   Görgü tanıkları, BMW marka aracın sürücüsü olan gencin başından ve göğsünden darbe aldığını, diğer araçtaki sürücünün sağlık durumunun iyi olduğunu ancak büyük bir şaşkınlık yaşadığını anlattı.

Hız tutkusu kazaya neden oldu

   Kaza dün öğleden sonra Göçeri sakini Mert Alageyik’in hız tutkusu nedeni ile yaşandı. Boğaz’dan Pınarbaşı’na doğru seyreden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) mühendislik fakültesi öğrencisi Alageyik, DU 544 plakalı aracının direksiyon hâkimiyetini kaybetti.
   DU 544 plakalı araç bu sırada Pınarbaşı’ndan Boğaz’a seyreden CM 178 plakalı jip araca çarptı. Genel Tarım Sigortası Fonu’na ait olan aracın sürücüsü 36 yaşındaki Mürsel Yalınkaya çarpışma yaşanmasın diye aracını yol kenarına yöneltse de başarılı olamadı.
   Ciddi hasar alan DU 544 plakalı aracın sürücüsü Alageyik kazada ağır yaralandı. Alageyik, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.
   Kazada şans eseri ciddi yara almayan Yalınkaya, ilk yardım tedavisinden sonra hastaneden tabucu edildi.

Genç sürücü baygındı

   Bölgede sulama yapan üreticiler, kazanın nasıl olduğunu görmediklerini ancak büyük gürültü duyduklarını anlattı.
   Etrafta bir toz bulutu oluştuğunu söyleyen bir görgü tanığı, “Olay yerine koştuk. BMW marka aracın sürücüsü baygındı. Başından ve göğsünden yaralanmıştı. Ambulans yaklaşık 15 dakika sonra geldi. Genç bu sıralarda yavaş yavaş gözlerini açmaya başladı. Diğer aracın sürücüsü iyi görünüyordu ama oldukça şaşkındı” dedi.
   Bir başka görgü tanığı ise, BMW marka aracın makinesinin orijinalinden büyük olduğunu ileri sürdü.