Lefkoşa’nın tarihi Arabahmet bölgesinde dün sabah 01.20 raddelerinde, tüm mahalle sakinlerinin sokağa fırlamasına yol açan ilginç bir olay yaşandı.


  Şehit Salahi Şevket Sokak’ta ikamet eden Hakan Erkut’un, evin girişine park ettiği Renault TX marka araç, bir süre sonra kendiliğinden yanmaya başladı. Alevleri fark ederek, evden çıkmaya çalışan Hakan Erkut, araç ile evin kapısı arasındaki mesafenin dar olması nedeniyle bunu başaramadı ve yüksek sesle bağırarak komşularından yardım istedi. Erkut, itfaiyenin olay yerine gelmesi sonrasında evden dışarı çıkabildi.


   Hakan Erkut’a olduğu kadar bölge sakinlerine de büyük korku yaşatan olay saat 01.20 sıralarında meydana geldi.


   AZ 951 plakalı arabasını, Arabahmet’in dar sokaklarında bulunan ve 1893 yılında yapılmış evinin kapısının önüne park eden Hakan Erkut, gecenin ilerleyen saatlerinde alevleri fark etti.

Arabasından çıkan alevler evden çıkmasına izin vermeyince, Erkut komşularına bağırarak yardım istedi. Korkuyla yataklarından fırlayan komşularının bir kısmı itfaiyeye haber verirken, diğerleri de Erkut’un yardımına koştu.

Yanmakta olan arabayı kapının önünden iterek uzaklaştıran mahalle halkı, Erkut’un sağ salim dışarıya çıkmasını sağladı. Bu arada, kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri hemen yangına müdahale etti. 


   Elektrik kontağından çıktığı düşünülen yangın sonucu Hakan Erkut’un 35 yıllık arabası kullanılamaz hale gelirken, oturduğu evin tarihi ahşap kapısı da küle döndü.