Doğa Derneği'nin organizasyonuyla bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilecek ''Yaşayan Bahar'' etkinlikleri kapsamında, göçmen kuşların gelişleri bugünden itibaren gözlenebilecek.

Doğa Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, baharın müjdecisi leylek, kırlangıç, ebabil ve guguk kuşlarının gelişinin kutlandığı Yaşayan Bahar, Doğa Derneği'nin koordinasyonunda Türkiye'de de bugünden itibaren kutlanmaya başlanacak. Bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilecek Yaşayan Bahar kampanyası; Avrupa, Afrika ve Orta Asya'dan 39 ülkede kutlanacak.

Doğa Derneği'nin de aralarında olduğu Dünya Kuşları Koruma Kurumu'nun (BirdLife International) 39 ülkeden ortağı olan sivil toplum kuruluşları, Yaşayan Bahar etkinlikleriyle baharın gelişine, kuşların göç yolculuğuna ve karşılaştıkları sorunlara dikkat çekmeyi amaçlıyor. Kampanya kapsamında dileyen herkes leylek, kırlangıç, ebabil, arıkuşu ve guguk kuşlarını gözlemleyerek, gözlem kayıtların ıwww.yasayanbahar.org sitesine girerek kampanyaya dahil olabilecek.

Doğa Derneği Kuş Gözlem Sorumlusu Evrim Tabur, Yaşayan Bahar etkinliklerinde geçen yıl 127 bin gözlem kaydının internet adresine eklendiğini bildirdi.

Herkesin etkinliğe katılabilmesi için leylek, kırlangıç, ebabil, guguk ve arıkuşunu tanımlamaya yardımcı olacak bilgilerin de internet sitesinde yer aldığını belirten Tabur, dileyenlerin çocuklara baharı ve kuşları tanıtmak için Doğa Derneği gönüllüsü olabileceğini de ifade etti.