UBP Hükümeti, ekonomik kriz yaşandığı gerekçesiyle çok sayıda mali tedbiri uygulamaya geçirirken, bir yandan da tüm kabinenin makam araçları ve Cumhurbaşkanlığına refakat eden bir aracın da değiştirilmesi için karar aldı. 

Yeni alınacak 10 adet Mercedes ve 1 adet Grand Cherokee Jeep marka araçların toplam değeri yaklaşık 575 bin Euro değerinde... Bakanlar Kurulu'nun bu kararı 7 Mart Çarşamba günü yaptığı toplantısında, Resmi Gazete'de yayımlanmaması kaydıyla alması da dikkat çekti. 

Edinilen bilgiye göre, yeni alınacak 10 adet Mercedes ve 1 adet Grand Cherokee Jeep marka araçların toplam değeri yaklaşık 575 bin Euro değerinde... 

Bakanlar Kurulu 7 Mart Çarşamba günü yaptığı toplantısında, Resmi Gazetede yayımlanmaması kaydıyla, tüm kabinenin makam araçlarının yenilenmesi amacıyla yaklaşık 60 bin Euro değerinde olan 1 adet Mercedes E 250 CGI Avantgrade AMG, yaklaşık 50 bin Euro değerinde olan 9 adet Mercedes E 250 CGI marka araçların alınması konusunda karar üretti. 

Bakanlar Kurulu, araç değişiminde Cumhurbaşkanlığını da unutmadı. Kararda ayrıca, Cumhurbaşkanlığına refakat eden bir aracın da değiştirilerek yaklaşık 65 bin euro değerinde olan 1 adet Grand Cherokee Jeep alınması da yer alıyor. 

Yeni alınacak 10 adet Mercedes ve 1 adet Grand Cherokee Jeep marka araçların toplam değeri yaklaşık 575 bin Euro değerinde..  

Bakanlar Kurulu kararında, söz konusu araçların ödeneklerinin 2012 Mali Yılı Maliye Bakanlığı bütçesi altında yer alan "Taşıt Alım Projesi" kaleminden karşılanmak üzere Devlet İhale Tüzüğü'nün 3(2) maddesi uyarınca satın alınmasına karar verildiği de belirtiliyor.