Meksika'da taşlarla süslenen canlı böceklerin göğüse iğnelenerek broş niyetine kullanılması bir gelenek. Böcek broşlar, ülkeye gelen turistler tarafından da büyük ilgi görüyor. Hayvan hakları savunucuları ise böcek broşların yasaklanmasını istiyor.

Meksika'da mücevherlerle süslenen canlı böcekler broş niyetine yakaya takılıyor. Birbirinden renkli taşlarla süslenen böcekler, Meksikalı kadınların yanı sıra turistlerden de büyük ilgi görüyor.

İnce bir zincirle yakaya iliştirilen böcekler, kıyafetin üzerinde sınırlı bir bir bölgede dolaşabiliyor. Ancak böcek broşların ülke dışına çıkartılmaları yasak.

'BÖCEK BROŞLAR YASAKLANSIN'
Hayvan hakları savunucuları, “Çok sert kabukları ve kanatları var. Onları bazen deliyorlar. Bu onların zarar görmediği ve canlarının acımadığı anlamına gelmez.

Böcekler sadece bunu dile getiremiyorlar ya da şikayet edemiyorlar" diyerek, 10 dolara satılan böcek broşların yasaklanmasını istiyor. Dekoratif böcek broşlar, ülkede yüzyıllardan beri kadınlar tarafından kullanılan bir ziynet parçası.

GELENEK EFSANEYE DAYANDIRILIYOR 
Bir Maya prensesinin, babasının karşı çıkması sonucu aşık olduğu askerle evlenemediği, bunun üzerine devreye giren sihirbazın, prensesin, aşık olduğu adamı daima kalbinin üzerinde taşıması için böceğe çevirdiğine inanılıyor.