Demokratik Güven Partisi (DGP) Genel Başkanı Tahsin Ertuğruloğlu, partisinin, ülkede doğru siyasetin kurumsallaşması, vatandaşın, vatandaş olmaktan gurur duyduğu bir ülke yaratmak için siyaset arenasında olduğuna işaret ederek, “Biz ülkedeki siyaset çıtasını yükseltmeye geldik” dedi.

DGP Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, Ertuğruloğlu bu konudaki açıklamaya partisinin geçtiğimiz Cumartesi akşamı (10 Mart) Lefkoşa Hidden Garden’de düzenlediği sosyal gecede yaptı.

Tahsin Ertuğruloğlu, konuşmasında, vatandaşın, bir muhalefet partisinin sosyal etkinliğine “iktidarın kendisini cezalandıracağı” korkusuyla katılmıyorsa, orada demokrasi olmadığını ileri sürdü.

Ertuğruloğlu, DGP’nin, halkın mutsuzluk ve umutsuzluk ifade etmesi ve ülkede varolan siyaset anlayışının ülkeyi iyi yerlere götürmediği düşüncesiyle yola çıktığını anlatarak, “Çağdaş bir ülkede insanlar devletten hizmet alırken, vatandaş olarak haklarını alırlar. Partilerine bakılmaz” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’deki  hakim siyaset anlayışına göre ise önemli olanın iktidar partisinin üyesi olup olmamak durumu olduğunu ileri süren Ertuğruloğlu, “Doğru siyasetin kurumsallaşması, vatandaşın vatandaşı olmaktan gurur duyduğu bir ülke yaratmak için siyaset arenasındayız” dedi.

Tahsin Ertuğruloğlu, “vatandaşların uzun yıllardır devam eden bu köhne siyaset anlayışına” alıştığını anlatarak, bu ortanın süratle değiştirilmesinin şart olduğunu ifade etti.

Gecede ayrıca, ilk Kıbrıslı Türk kadın resim öğretmeni  Mevhibe Şefik’e, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle “Ömür Boyu Hizmet” ödülü verildi.

Ödül, Tahsin Ertuğruloğlu’nun eşi Oya Ertuğruloğlu tarafından, Mevhibe Şefik’in kızı Naciye Doratlı’ya takdim edildi