Gazimağusa’da narkotik polisinin aldığı bir ihbar sonucu evlerinde yaptığı aramada tasarruflarında 13 paketten oluşan yaklaşık 42 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirilen Hasan Boncuk, Osman Kapısız, Hüseyin Boncuk ve Fahri Tilim, dün ek tutukluluk talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Polis, Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzuruna çıkardığı Hasan Boncuk ve Hüseyin Boncuk aleyhine 3’er, Osman Kapısız ile Fahri Tilim aleyhine de 1’er gün ek tutukluluk emri temin etti. 
Zanlı Hasan Boncuk’tan uyuşturucu satın aldığı tespit edilen biri Girne’de 4 kişinin isim bazında tespitlerini yapan polis, Hüseyin Boncuk’un, “Abim yakalanınca, uyuşturucuyu bahçeye gömdüm. Yanımda da bir bayan arkadaşım vardı” demesi üzerine, polisin geniş çaplı soruşturması Girne’ye kadar yayıldı.
Aradığı şahısları bir an önce bulmak için soruşturmasını genişleten polis, bu arada da kayıp olduğuna inanılan 36 paket uyuşturucu maddeyi de arıyor.

Pusuya yattık, yakaladık

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Çaltılı, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan meselenin tahkikat memuru Hüseyin Özdesoy’u tanık kürsüsüne çağırdı.
Tanık polis Hüseyin Özdesoy, mahkemeye, 1 Mart 2012’de,  uyuşturucu alışverişi yapılacağı Gazimağusa’daki Gediz Sokak’ta düzenledikleri operasyonu anımsattı.
Bahse konu sokağa giderek pusuya yattıklarını, Hasan Boncuk’un evinden çıkarak, Osman Kapısız’ın evine gittiğini ve burada Fahri Tilim’in de bulunduğunu anlatan tanık polis Özdesoy, Hasan Boncuk’un kendilerini görmesi üzerine 4 paket uyuşturucu maddeyi koltuğunun altına sakladığını söyledi.
Uyuşturucu maddeleri emare aldığını anlatan Hüseyin Özdesoy, Hasan Boncuk, Osman Kapısız ve Fahri Tilim’i tutukladığını kaydetti ve Hasan Boncuk’un evine giderek arama yaptığını söyledi.
Evde Hüseyin Boncuk’u tespit ettiklerini kaydeden tanık polis, Hüseyin Boncuk’un kardeşi Hasan Boncuk’un yakalandığını öğrenmesi üzerine çorap içerisine gizlenen beyaz kâğıt ve simli 9 paket içerisinde toplam 30 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulduklarını belirtti.
Zanlıların tutuklu bulunduğu 3 günlük sürede birçok şahısla görüştüğünü kaydeden Hüseyin Özdesoy, Hüseyin Boncuk’un 50 paket uyuşturucu aldığını beyan ettiğine dikkat çekti.
Hüseyin Özdesoy, Boncuk’un konu uyuşturucuları verdiği şahısları isim bazında tespit ettiklerini belirterek, zanlılar aleyhine yürüttüğü soruşturmasını tamamlayabilmek için her bir zanlı aleyhine mahkemeden 8’er gün ek tutukluk süresi talep etti.

Avukat itiraz etti
   
Zanlıları temsil eden Avukat Yunsal İlhan ve Avukat Ahmet Demirel, polisin tutukluluk talebine itiraz etti. Avukatlar, polisin, ilk verilen tutukluluk süresini boşa harcadığına vurgu yaparak, “Polis, mahkemeye somut verilerle gelmedi. Hasan Boncuk ve Hüseyin Boncuk aleyhine talep edilen süre fazla, Osman Kapısız ve Fahri Tilim aleyhine istenilen süre ise yersizdir” dedi.
İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Çaltılı ise, aranan şahısların ve kayıp olan 36 paket uyuşturucu maddenin bulunabilmesi için polise fırsat verilmesini istedi.
Huzurundaki şahadeti ve beyanları değerlendiren Yargıç Hale Ahmet Raşit, Hasan Boncuk ve Hüseyin Boncuk’un 3’er,  Osman Kapısız ile Fahri Tilim’in de 1’er gün daha poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK : KIBRIS