İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu,Diplomatik çözüme Hamas'ın  kapıları kapattığını ve şiddetin tek sorumulsunun da Hamas olduğunu ifade etti.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Birleşmiş Milletler'in (BM) geçici ateşkes teklifini kabulü öncesi, ülkeye resmi ziyarette bulunan İtalya Dışişleri Bakanı Federica Mogherini ile Başbakanlık Ofisi'nde bir araya geldi.

Görüşmede, ateşkesin ihlalinden Hamas'ı sorumlu tutan Netanyahu, şunları kaydetti:

"Mısır'ın ateşkes önerisini kabul ettim. Bu, BM ve Arap ligi tarafından da onaylanmıştı. İsrail ateşkesi kabul etti, Hamas reddetti. 6 saat saldırıyı durdurduk. Hamas şehirlerimize saldırılarına devam etti. Diplomatik çözüme Hamas kapıları kapattı. Bu nedenle şiddetin devam etmesindeki tek sorumlu Hamas ’tır."

Sivillerin ölümünden de Hamas'ın sorumlu olduğunu dile getiren Netanyahu, "Uluslararası toplumun Hamas'ı kınaması gerekir. İsrail'in kendini savunma hakkı vardır. İsrail, barış ve sükunet hakim olana kadar buna devam edecektir. Bu bizim görevimiz ve hakkımız, böyle hareket edeceğiz" diye konuştu.

Netanyahu, daha sonra, İsrail'e resmi ziyarette bulunan Norveç Dışişleri Bakanı Borge Brende'i kabul etti. Netanyahu, görüşmede, uluslararası toplumun İsrail'e, Gazze'nin silahsızlandırılması konusunda destek vermesi gerektiğini söyledi.