Afganistan’da şehit olan 12 asker için düzenlenen törene devlet erkanı tam olarak kadro katıldı. Tören boyunca ağlayan çocuklar, törenden hemen sonra tabutların yanına koştu. Babalarının tabutunu arayan çocukların, tabutlara sarılarak öpmesi duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Afganistan'ın başkenti Kabil yakınlarındaki helikopter kazasında şehit olan 12 asker için Mamak'taki 4'üncü Kolordu Komutanlığı'na bağlı Barış Gücü Tugay Komutanlığı'nda tören düzenlendi.

Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve çok sayıda bakan katıldı.

Protokol üyeleri, şehit yakınlarına taziye dileklerini ilettikten sonra yerlerini aldılar.

Tören, Cumhurbaşkanı Gül'ün tören birliğini selamlaması ve ''Başımız sağolsun'' demesiyle başladı.

Daha sonra şehit cenazeleri tören alanında bekleyen ambulanslardan alınarak katafalklara konuldu ve saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşunun ardından şehitler Binbaşı Serkan Doğan, Mühendis Binbaşı Mithat Çolak, Hava Binbaşı Şükür Bağdatlı, İstihkam Binbaşı İsmail Cem Yakınlar, İkmal Yüzbaşı İlker Aydın, Kara Pilot Yüzbaşı Adil Erdoğan, İkmal üsteğmenler Murat Yıldız ve Okan Melikoğlu, Kara Pilot Üsteğmen Tahsin Barutçu, Kıdemli Başçavuş Salih Helvacı, Kıdemli Üstçavuş Mehmet Aktaş ve Piyade Uzman Çavuş Önay Vurucu'nun biyografileri okundu.

TUĞGENERAL KARADAYI: EVLATLARINIZ BİZİM KARDEŞİMİZ
Barış Gücü Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Karadayı, törende yaptığı konuşmada, şehit yakınlarına ''Bu kutsal mesleği seçen evlatlarınız Türk Silahlı Kuvvetleri'ne adım attıkları gün bizlerin de evladı, kardeşi oldular. Gözyaşlarınızı ve büyük acınızı yürekten paylaşıyoruz'' diye seslendi.

Tuğgeneral Karadayı, “Türk silahlı Kuvvetleri, Afganistan'da barış ve istikrarın sağlanması için bugüne kadar yaptığı görevlerle Afgan halkının gönlünü, müttefiklerin saygısını kazanmıştır. Bu elim kazada hayatını kaybeden Afgan dostlarımıza da Allah'tan rahmet diliyor, yakınlarının acılarını paylaştığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.