TEL - SEN’İN GREVİ, HIZIR 112 VE HASTANE TELEFONLARINI DA OLUMSUZ ETKİLEDİ ANCAK, SORUN TELSİM VE KKTCELL’İN KATKILARIYLA AŞILDI

Sağlık Bakanlığı, Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL - Sen) ve Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası’nın (Tel - Sen) grev ve eylemleri kapsamında Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne yönelik yapılan elektrik ve telefon kesintilerinin etik olmadığını bildirdi.

Bakanlık, “Eylem kapsamında, Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde defalarca elektriğin kesilmesi ve Tel-Sen’in Lefkoşa Devlet Hastanesi’nin Hızır 112 ile diğer telefonlarını kesmeye yönelik sergilediği tutumu doğru bir yaklaşım değil. Böylesi tutumlar asla hak arayışı olarak değerlendirilemez” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bakanlığı, El - Sen ve Tel - Sen’in devam eden grevlerinin sağlık hizmetlerine etkisiyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Bakanlık, basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, El - Sen’in sürdürdüğü eylem kapsamında, Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde defalarca elektrik kesildiğini ve Tel - Sen’in Lefkoşa Devlet Hastanesi’nin Hızır 112 ile diğer telefonlarını kesmeye yönelik tutum sergilediğini belirtti.

Açıklamada, “Günlerdir, El-Sen hak arayışı adı altında eylem yapmaktadır. Ancak genel bir etik kural olan olağanüstü şartlarda ve savaş ortamında bile hastanelerin elektriğinin kesilmemesi anlayışı, ne yazık ki ilgili sendika tarafından defalarca ihlal edilmiştir. Sendikanın bu tutumunun ‘hak arama’ olarak nitelendirilmesi asla mümkün değildir” denildi.

AMELİYATLAR YARIDA KALDI…  ELEKTRİK TRAFOLARINDA PATLAMA

Elektrik kesintilerinden dolayı bazı önemli ameliyatların jeneratörler devreye girene kadar yarıda kaldığı belirtilen açıklamada, günledir gerçekleşen elektrik kesintilerinden dolayı hastanenin elektrik trafolarında patlama olduğu ifade edildi.

İnsan hayatında en önemli kurumların başında gelen hastanelerin, insanların şifa buldukları yerler olduğu belirtilen açıklamada, “Kıbrıs Türk toplumu, varoluş mücadele yılları olan 1963 ve 1974 dönemlerinde bile, hastane ve sağlık kurumlarında elektrik kesintisi yaşamamıştır” denildi.

Tel - Sen’in Telekomünikasyon Dairesi’ndeki grevinden dolayı Hızır 112 ve hastane telefonlarının da olumsuz etkilendiği belirtilen açıklamada, sorunun, Telsim ve KKTCELL’in katkılarıyla aşıldığı kaydedildi.

Bakanlık, açıklamasının sonunda, Tel - Sen ve El - Sen’e sağduyu çağrısında bulunarak, “Tel - Sen ve El - Sen’i bir an evvel sağduyulu davranmaya da davet ediyoruz” dedi.