Rusya Başbakanı Vladimir Putin'e yönelik bir suikast planının, Rus ve Ukrayna gizli servisi tarafından ortaya çıkarıldığı iddia edildi. Suikast planının arkasında Çeçen ayrılıkçı lider Doku Umarov'un olduğu savunuldu.

Rusya devlet televizyonu Kanal 1, Rus ve Ukraynalı gizli servis görevlilerinin Putin'e suikast girişiminde bulunmakla suçladığı iki kişinin gözaltına alındığı görüntüleri yayınladı. Haberde, gözaltına alınan iki kişinin Putin'e suikast emrini Umarov'dan aldıklarını itiraf ettikleri belirtildi.

Haberde, şüphelilerin Putin'e 4 Mart'ta yapılacak devlet başkanlığı seçiminin hemen ardından Moskova'da suikast düzenlemeyi planladıkları da vurgulandı.

Şüphelilerin Ukrayna'nın Kara Deniz'deki Odesa limanında gözaltına alındıkları belirtildi.

PUTİN'İN SÖZCÜSÜ DOĞRULADI 
ITAR-Tass haber ajansına konuşan Putin'in sözcüsü Dimitriy Peskov da Rus televizyonunda yer alan haberi doğruladı ancak konu hakkında daha fazla yorumda bulunmayı reddetti.

Ukrayna Güvenlik Servisi'nden bu ay içinde yapılan bir açıklamada, üç Rus vatandaşının terörle ilgili suçlar nedeniyle 4 Şubat'ta Odesa'da gözaltına alındığı duyurulmuştu. Ancak şüphelilerin Putin karşıtı bir gizli planla ilişkili oldukları konusunda o zaman bir açıklamada bulunulmamıştı.